Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Περικοπές επιδομάτων ΔΥ και αναδρομικές εισφορές

Κτά 50% περικόπτονται τα ειδικά επιδόματα δημοσίων υπαλλήλλων, προσωπικού ΟΤΑ, δικαστικών, στρατιωτικών και διπλωματικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα εοιβαρυνθούν και με αναδρομική (από 1ης Ιανουαρίου) παρακράτηση 3% επι του ως εισφορά υπέρ του Ταμείου Ανεργίας και του ΤΠΔΥ. Οι μειώσεις επιδομάτων θα θεσμοθετηθούν με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ή στον νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο...

...Το θέμα συζητείται με τους ελεγκτές της τρόικας, ώστε αν να γίνει η αναγκαία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, αν διαπιστωθεί ότι καθυστερεί η κατάρτιση του νέου μισθολογίου.
Οι περικοπές επιδομάτων "μεταφράζονται" σε απώλεια από 28 ευρώ τον μήνα (για δημοσίους υπαλλήλους βασικής εκπάιδευσης) έως και 404 ευρώ (για ανώτατους δικαστικούς).
- Στο Δημόσιο μειώνεται κατά 50% το "κίνητρο απόδοσης", που είναι τώρα τουλάχιστον 57 ευρώ για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 64 ευρώ για δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 90 ευρώ για τεχνολογικής εκπαίδευσης και 100 ευρώ για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. - Στο ήμισυ μειώνεται και το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών, που κλιμακώνεται μεταξύ 163 και 376 ευρώ τον μήνα
- Οι δικαστικοί θα χάσουν το ήμισυ του επιδόματος "ταχύτερης διεκπεραίωσης", που ξεκινά από τα 405 ευρώ για Ειρηνοδίκη και φθάνει στα 810 ευρώ τον μήνα για τους προέδρους του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. - Από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ θα περικοπεί κατά 50% το επίδομα "ειδικής απασχόλησης", το οποίο είναι τώρα 89-170 ευρώ τον μήνα. - Περίπου 104 ευρώ το μήνα θα χάσουν οι διπλωματικοί υπάλληλοι, με την περικοπή κατά 50% του "κινήτρου απόδοσης".

Εισφορές
Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και λοιπούς κρατικούς φορείς θα δούν από τν Αύγουστο τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 3%, λόγω παρακράτηςησς ειδικής εισφοράς υπέρ των αναέργων (2%) και υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (1%).
Οι μισθοί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι μειωμένοι κατά 3,2% επιπλέον, λόγω λόγω αναδρομικής παρακράτησης αυτών των εισφορών (ό,τι αντιστοιχούσε ως εισφορά για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, θα παρακρατηθεί από τους μισθούς Αυγούστου-Δεκεμβρίου)

/www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: