Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Στη Βουλή το διοικητικό αλαλούμ με τα Γραφεία Εκπαίδευσης


Επίκαιρη ερώτηση για τη λήξη της θητείας των προϊσταμένων Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ο υπεύθυνος τομέα Παιδείας του κόμματος, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


Θέμα: Λήξη της θητείας των προϊσταμένων Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Όπως γνωρίζετε την 31/7/2011 λήγει η θητεία των προϊσταμένων Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος ε του Ν. 3467/2006. Σύμφωνα όμως με το ίδιο άρθρο τα στελέχη ασκούν τα καθήκοντά τους έως την ανάληψη υπηρεσίας από τα νέα στελέχη, το ίδιο ακριβώς προβλέπει και ο Ν. 3848/2010.

Σύμφωνα όμως με το νομοσχέδιο που είχατε δώσει σε διαβούλευση σχετικά με τη νέα δομή της διοίκησης και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας καταργείται τα Γραφεία. Σε επτά (7) ημέρες λήγει η θητεία των προϊσταμένων και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το που θα παραδώσουν οι προϊστάμενοι με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την συνέχεια της διοίκησης καθώς η μόνη ενημέρωση που υπάρχει είναι από ανακοινώσεις.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός;

1. Ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τους Προϊσταμένους των Γραφείων;
2. Που θα παραδώσουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
3. Η διάρθρωση της νέας διοικητικής δομής που έχετε προαναγγείλει ισχύει και αν ναι από πότε προτίθεστε να την εφαρμόσετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: