Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Από το Σεπτέμβρη το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πλην των λεγόμενων «ρετιρέ» διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συνάντησή του με τον Σπύρο Παπασπύρου και τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων ...

...δεν θα υποστούν νέες περικοπές, οι οποίες θα επιβληθούν μόνον στους υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, καθώς και τις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται έντονες μισθολογικές ανισότητες.

Πάντως, το ζήτημα του νέου μισθολογίου υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, και για το λόγο αυτό, ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για να παρίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επόμενη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ.

Με βάση τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς, το νέο μισθολόγιο δεν θα κατατεθεί εντός του Ιουλίου, ενώ πριν κατατεθεί στη Βουλή, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Η εφαρμογή του δεν αναμένεται πριν το Σεπτέμβρη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, ζήτησε να μην υπάρξει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου ούτε από το στενό ούτε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης, πρότεινε το μέτρο της μετεκπαίδευσης για όσους εργάζονται στις ΔΕΚΟ και έχουν τεχνικές γνώσεις, και που ενδεχομένως να μην προβλέπονται οι ειδικότητές τους, στο οργανόγραμμα του δημόσιου τομέα.

http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: