Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σχολιασμός σχολίων

Διαβάζοντας τα σχόλια 1, 2 ,3 για τις συνεντεύξεις θυμήθηκα μια παλιά ιστορία από Π.Μ (Προ Μνημονίου) εποχές ...

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Σαββατιάτικοι προβληματισμοί

Το Σάββατο είναι μέρα για ψώνια...

Εφοδιασμένος με τη λίστα που κολλημένη στο ψυγείο γεμίζει όλη την εβδομάδα από τις υπερκαταναλωτικές μας ανάγκες και με καμιά εκατοπενηνταριά Ευρώ στη τσέπη, φεύγω κατά τις έντεκα για το Σκλαβενίτη. Πολύς ο κόσμος!Χαμός!...

Και όλο λέω πως δε θα ξανάρθω Σάββατο αλλά οι συνήθειες κόβονται δύσκολα...
Από την άλλη μεριά όμως βλέπω πολλούς συναδέλφους. Είναι ευκαιρία να τα λέμε στις ουρές στήνοντας πηγαδάκια ανάμεσα σε τυριά, παστά και αλλαντικά. Και να τα ακούω από πολλούς όπως σήμερα από τον Κώστα.
-Γιατί δε με κάνατε Υποδιευθυντή;
-Ρε συ είχε μεταπτυχιακό η άλλη.
-Εγώ όμως είχα Μετεκπαίδευση.
-Αυτή είχε και πολύ καλό βιογραφικό. Συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, τίγκα ο φάκελος.
-Το δικό μου βιογραφικό ήταν καλύτερο...
Η συζήτηση συνεχίστηκε.Υπερασπιζόμασταν τις αλήθειες μας.
Έβλεπα στα μάτια του Κώστα την πίκρα και την αδικία και διαισθανόμουν ότι ήθελε να με ξεχέσει... Καλά θα έκανε!
Η σκέψη όμως ότι μπορεί να με συναντούσε ξανά σε μια από τις επόμενες κρίσεις ανέστειλε τη διάθεσή του να το κάνει.
Από την άλλη μεριά όμως έπρεπε και εγώ να υπερασπιστώ την υποκειμενική μου κρίση, τη δικιά μου αλήθεια, που έλεγε ότι με βάση τα προσόντα , τυπικά και ουσιαστικά των δύο, καλώς έπραξα και στήριξα την υποψηφιότητα της άλλης.
Αλλά έτσι όμως δε πάμε μπροστά.
Αν δεν γίνει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης, αν δεν μοριοδοτηθούν επακριβώς τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων και αν δεν καταργηθούν οι συνεντεύξεις, δε κάνουμε δουλειά.
Πάντα θα υπάρχουν σκιές στις επιλογές και στις κρίσεις των συμβουλίων και πάντα θα αιωρούνται πελώρια ΓΙΑΤΙ στα μάτια και στις ψυχές όλων μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη δε χρειάζεται να καταργηθούν οι συνεντεύξεις. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν για να προλάβουν κακοτοπιές που δε φαίνονται στα τυπικά προσόντα ή για να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει αυτό 'το κάτι' που χρειάζεται για να αναλάβει κανείς την υπεύθυνη θέση του Δ/ντή. Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει η νοοτροπία μας. Πρέπει ο καθένας να έχει τη γνώμη του και την αιτιολογεί ανάλογα- αυτό βέβαια προϋποθέτει πως δεν υπάρχουν μεταξύ μας σχέσεις αλληλεξάρτησης και συμφερόντων. Στη επιτροπή ήταν 7 άτομα και είχαν ο καθένας μπροστά τους μια φόρμα αξιολόγησης του κάθε υποψηφίου. Αναρωτιέται καποιος: υπήρχε απόλυτη ομοφωνία μεταξύ τους και στις 110 περιπτώσεις; Και γιατί τα αποτελέσματα της συνέντευξης δε δίνονταν στους υποψηφίους την ίδια μέρα με την ανάλογη ανατροφοδότηση; Αυτό θα ήταν μια ευκαιρία αυτοβελτίωσης. Αλλά μήπως τα μέλη της επιτροπής χρησιμοποιούσαν μολυβάκι και όχι στυλό στις φόρμες που υπέγραφαν; Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα.
Γι'αυτό οι νέοι μας μεταναστεύουν- έχουν φαίνεται πιο πολύ μυαλό από τους γονείς τους που μένουν στην Έλλαδα, πιστεύουν ακόμη σε ιδέες και οραματίζονται.

Ανώνυμος είπε...

μη νομίζεις, κι οι γονείς θέλουν να μεταναστεύσουν, αλλά η Φώφω κι η Αννούλα δεν τους αφήνουν...άσε που για τα ευρωπαικάσχολεία θες "την πολιτική στήριξη της χώρας σου(!)" έτσι το λένε το μέσον ευρωπαικά...
Ελένη

Ανώνυμος είπε...

περί ενστάσεων ο λόγος

και δε μου λες δηλαδή τι πρέπει να γράψεις σε μια ένσταση -με τέτοια εξώφθαλμα bonus ?
1.αυτοί/ές είναι ακατάλληλοι(& με ιατρική γνωμάτευση αν περιστάνεις τον κωφό ή τον στραβό)
2...τους χρωστάτε "προεδρική" εκδούλευση ας πούμε?
3.δείξτε μου το φάκελο των μη μετρήσιμων στοιχείων των κυρίων αυτών που δικαιώθηκαν 15άρια και αναρριχήθηκαν ?
4...μήπως η μελέτη περίπτωσης περί κοινοποίησης εγγράφου ( ή μαγνητοφώνημ. συνέντευξης) σε ενδιαφερόμενο με έννομο συμφέρον θα κολλούσε άριστα στην περίπτωση?
Όλων των συγγενών,ασθενών& παρατρεχάμενων που υποσκέλισαν το περιεχόμενο των φακέλων των ριγμένων υποψηφίων?
Σημαντική απορία:Πότε εξέτασαν οι του συμβουλίου το φάκελο του υποψηφίου? Στο 3λεπτο πριν μπει? γιατί προσωπικά δεν το αντιλήφθηκα ότι είχαν την οποιαδήποτε ΙΔΕΑ σχετικά με αυτόν-φροντίζοντας να θέσω ο ίδιος σχετική ερώτηση που τον αφορούσε και οι 7 δεν ήξεραν τίποτα να πούνε...άρα?
γιατί ρητά μέσα στην εγκύκλιο λέγεται ότι η αξιολόγηση της προσωπικότητας του υποψηφίου απoρρέει ΚΑΙ μέσα από την εξέταση του φακέλου του?
ή μόνο εγώ το διάβασα έτσι κ.Παρούλη μας?
Αλήθεια η Αννούλα συμφωνεί?

Ανώνυμος είπε...

Kατά πρώτο ένα μεγάλο μπράβο στους 110 συναδέλφους που αρίστευσαν ή τους αρίστευσαν.Μιας και εσύ αγαπητέ κατά τα άλλα Γιάννη αρέσκεσαι στη στατιστική, καλό είναι να μας πείς πόσοι απο τους παραπάνω είναι συνδικαλιστές-αιρετοί και κατ΄"επάγγελμα" Δντές(άνω των τριών θητειών).Στη συνέχεια αν γνωρίζεις,μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας του νόμου 2472,που μερικοί καθήσαμε και διαβάζαμε, διότι πιστέψαμε τόσο στα λόγια του χαιρετισμού του προισταμένου μας όσο και των δικών σου,άν μπορεί κάποιος να μάθει τις αναλυτικές του βαθμολογίες. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.Είμαι ένας απο αυτούς που έχασαν 23 θέσεις από την "αξιοκρατική" κατα τα άλλα διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Σύνδεσμος σχολίου Επίκαιρος Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2011 19:32 δημοσιεύτηκε από Επίκαιρος Άλλο και αυτό πάλι. Η ίδια σαπουνόπερα. Προφανώς, κάτι πρέπει να "παίρνουν" στο υπουργείο. Δεν εξηγείται αλλιώς! Και όλοι μαζί θα πρέπει να "ταξιδεύουν" κάθε πρωί και το απόγευμα να γράφουν κάτι. Ότι να 'ναι. Μόνο για να γεμίζουν τα πρωτόκολλα των υπηρεσιών του υπουργείου. Και, φυσικά, απεριόριστη κατανάλωση χαρτιού, για το τίποτε. Παρ' όλη την μεγάλη εκστρατεία του υπουργείου για οικονομία στα βιβλία. Μάλλον το έκανε αυτό για να μπορεί να γίνεται σπατάλη στα έγγραφα. Διότι είναι σίγουρο ότι και αυτό θα τροποποιηθεί σε λίγες μέρες. Τροποποιούν με εγκυκλίους, χαρτιά με μηδαμινή σημασία και απίστευτα μηδενικά νοήματα όπως έχουν εξελιχθεί, νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει αλλά ακόμη δεν έχουν εφαρμόσει. Σταματήστε να πίνετε! Σταματήστε! Αφού δεν το σηκώνετε το ρημάδι!!!
Επικαιρότατος

ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΊΤΑΙ ΑΛΛΙΏΣ!ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒLOG ΤΟΥ Κ.ΠΛΑΤΑΡΟΥ,ΓΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΚΆΝΩ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤΕ!
ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΓΕΙΑ,ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΑΛΗΤΕΣ...ΠΟΥΛΙΑ?ΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα στατιστικά σοιχεία της Δνσης οι 114 υποψήφιοι ήταν ενεργοί Δντες και 117 υποψήφιοι βελτίωσαν την θέση τους μετά την συνέντευξη. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Σύνδεσμος σχολίου ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΕΛΗΣ Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 16:05 δημοσιεύτηκε από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΕΛΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!!!. ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΩΡΑ??? ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ , ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ .ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΤΙ ΜΕΤΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΕ. ΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΛΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ . ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΑΠΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...

από το blog του κ.Πλάταρου
μια φίλη

Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση προς αυτούς τους συναδέλφους που χρησιμοποιούν κεφαλαία γράμματα στα σχόλιά τους να τα γυρίσουν σε μικρά. Αν δεν το γνωρίζετε η χρήση κεφαλαίων στο διαδύκτιο (blog,mail,κλπ.) δηλώνει εχθρότητα ή επιθετικότητα, που μεταξύ μας δεν ισχύει.
Φιλικά :)