Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Ασυμβίβαστη(!!!) η διπλή υποψηφιότητα Σχολικού Συμβούλου και Διευθυντή Σχολείου

Εγκύκλιο που καταστρατηγεί το Νόμο και αναμένεται να προκαλέσει σάλο, αφού αποκλείει όσους εκπαιδευτικούς τοποθετηθούν σε θέσεις Διευθυντών Σχολείων από τις διαδικασίες επιλογής Σχολικών Συμβούλων, απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Π.Ε

Αναλυτικά η αριθμ. 80663 (α)/ Δ2 /18-7-2011 εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων»...

1. Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων.

2. Υπηρετούντες Σχολικοί Σύμβουλοι οι οποίοι επιθυμούν να επιλεγούν Διευθυντές Σχολικών Μονάδων με την επικύρωση του πίνακα από τον Περιφερειακό Δ/ντή θα πρέπει, εντός πέντε ημερών, να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου στον Δ/ντή της Περιφερειακής Δ/νσης που ανήκουν, ο οποίος τη διαβιβάζει άμεσα στην αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου. Μετά την αποδοχή των αιτήσεων απαλλαγής από την Υπουργό, εντός πέντε ημερών οφείλουν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.
3. Ύστερα από τις τελευταίες περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών τίτλων στα Συμβούλια Επιλογής υποψηφίων Δ/ντών Σχολικών Μονάδων καλούνται τα Συμβούλια να διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο στα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά των υποψήφιων Δ/ντών Σχολικών Μονάδων, έστω και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για νομοθετικό πραξικόπημα. Δεν είναι " ΑΠΟΦΑΣΗ" , όπως αναφέρει ο Μπράτης, αλλά ένα έγγραφο του Γενικού Γραμματέα που εκφράζει δήλωση πρόθεσης εκδήλωσης νομοθετικής πρωτοβουλίας.... Αυτό ούτε στο ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ δεν έχει γίνει. Τη στιγμή που ο νόμος ορίζει ότι προηγούνται οι κρίσεις των σχολ συμβούλων και ακολουθεί των Δ/ντών σχολ μονάδων. Αφήστε που μετά από αυτό δε θα υπάρχει πίνακας σχολ συμβούλων. ΚΡΙΜΑ ! Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να περάσει αυτό το νομοθετικό τερατούργημα από τη Βουλή. Όμως η σπουδαία κυρία ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ;

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς το μεγαλείον σου!
Σκέφτηκαν άραγε οι ιθύνοντες και η κυρία Υπουργός, ότι με απογοητευμένους εκπαιδευτικούς που δε θα επιλεγούν σχολικοί σύμβουλοι ενώ το άξιζαν, και Δ/ντές σχολείων που δεν επελέγησαν στο σχολείο προτίμησής τους επειδή τη θέση κατέλαβε από φόβο σχολικός σύμβουλος, δεν προχωράει το όραμα: "πρώτα ο μαθητής;"
Για να είναι πρώτα ο μαθητής πρέπει να είναι πρώτα και ο Δάσκαλος με δέλτα Κεφαλαίο! Αλλιώς τίποτα δε θα συμβεί και όλα θα αποτύχουν εξαιτίας τέτοιων μεθοδεύσεων!
Ιδού λοιπόν στάδιον δόξης λαμπρόν;;;