Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Γάζα… ένα χρόνο μετά

Διήμερο εκδηλώσεων από τη πρωτοβουλία για τα παιδιά στη Γάζα , στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Κέντρο Χολαργού.

Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε την ταινία «Κατοχή» των Sufyan Omeish & Abdallah Omeish . Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τις Δυτικές Κοινωνίες και ιδιαίτερα την Αμερικανική Κοινή Γνώμη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Παλαιστίνη. Με φωτογραφικά ντοκουμέντα και πολλές μαρτυρίες η ταινία καταδεικνύει τις θηριωδίες του Ισραηλινού στρατού και τις διώξεις που υφίσταται σήμερα ο Παλαιστινιακός Λαός μέσα στην ίδια του την πατρίδα.

Η σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους κινημάτων Αλληλεγγύης -Έλληνες και Παλαιστίνιους- συζήτηση και αποσπάσματα από το έργο "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» μια θεατρική παράσταση που βασίζεται σε κείμενα της Rachel Corrie, Αμερικανίδας εθελόντριας που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας «ένα σχολείο για τη Γάζα», αναφέρθηκε στην οικονομική εξόρμηση της πρωτοβουλίας που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μέχρι τώρα πάνω από 60.000 Ευρώ , ποσό που είναι αρκετό για να κατασκευαστεί ένα τουλάχιστον σχολείο στην πολύπαθη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα για το «ένα σχολείο για τη Γάζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: