Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (28-1-2010)

Στη σημερινή συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ μας ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

1.Για τις κενούμενες θέσεις Υποδιευθυντών σε δύο Δημοτικά Σχολεία εισηγήθηκε ως εξής:
α.Την τοποθέτηση του συναδέλφου Φωτίου Αγησίλαου στη θέση του Υποδιευθυντή του 5 Δ.Σ Βριλησσίων και
β. Την τοποθέτηση της συναδέλφου Λάζογλου Ευφημίας στη θέση της Υποδιευθύντριας στο 2 Δ.Σ Πεύκης.
Και στους δύο (2) συναδέλφους, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

2. Από τις οκτώ (8) αιτήσεις αναγνώρισης μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ως προς την συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο και την καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος, το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τους έξι (6) συναδέλφους. Οι δύο αιτήσεις που απορρίφθηκαν μπορούν να επανεξεταστούν, σε επόμενη συνεδρίαση, εφόσον οι συνάδελφοι καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (επίσημη μετάφραση όταν πρόκειται για ξενόγλωσσο τίτλο και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που να αποδεικνύει την συνάφεια του τίτλου με την εκπαίδευση)

3.Απέρριψε τις αιτήσεις τεσσάρων (4) συναδέλφων για άσκηση ιδιωτικού έργου επ' αμοιβή επειδή δε συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδείκνυαν ότι το έργο που θα ασκούσαν θα ήταν σύννομο με το άρθρο 31 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007) και των σχετικών με τους εκπαιδευτικούς εγκυκλίων.
Να σημειώσω εδώ ότι οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από το συμβούλιο να επανεξετάσει το αίτημά τους καταθέτοντας παράλληλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


4. Εισηγήθηκε θετικά στις αιτήσεις τεσσάρων (4) συναδέλφων για κατ' οίκον διδασκαλία.
Για την ενημέρωσή σας, αναφέρω ότι οι αιτήσεις των συναδέλφων μαζί με τη θετική εισήγηση του ΠΥΣΠΕ υποβάλλονται στο Υπουργείο το οποίο και εκδίδει τη σχετική απόφαση.

5. Αναγνώρισε εκπαιδευτική προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη σε μία συνάδελφο . Τέσσερα ανάλογα αιτήματα συναδέλφων απερρίφθησαν επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις
Για το συγκεκριμένο ζήτημα να σας ενημερώσω ότι όπως ορίζεται από τις διατάξεις της αρ. 2/72757/0022/31-12-03 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προϋπηρεσίες που αναγνωρίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3205/03, θα πρέπει να αποδεικνύονται από πιστοποιητικά των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν εκδοθεί με βάση επίσημα στοιχεία και στα οποία (πιστοποιητικά) θα πρέπει να αναφέρονται οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν, η σχέση εργασίας, ο τρόπος μισθοδοσίας, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), καθώς και η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: