Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Διορισμοί - Λειτουργία Συμβουλίων

Στους διορισμούς Εκπαιδευτικών και στη λειτουργία των Συμβουλίων που συμμετέχει, αναφέρεται με ενημερωτικό σημείωμα, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Βασίλης Παλληγιάννης.

Σταχυολογώ τα σημαντικότερα σημεία

Α) Διορισμοί Εκπαιδευτικών
Το 2009 διορίστηκαν στην Π.Ε. 2.767 εκπαιδευτικοί. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς κι έως σήμερα προσλήφθηκαν 5.451 αναπληρωτές αλλά εξακολουθούν, σε αρκετές περιοχές, να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών που δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Για το 2010, ο διετής προγραμματισμός προβλέπει αντίστοιχο αριθμό διορισμών στην Π.Ε. με το 2009. Όμως, το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Ε.Ε, ανατρέπει τον προγραμματισμό αυτό αφού προβλέπει μόνο 3.000 διορισμούς στην Π.Ε. και Δ.Ε. Αυτό σημαίνει μια μείωση κατά 50% στους διορισμούς . Σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας προβλέπεται ακόμα μείωση κατά 70% στις πρόσληψης των αναπληρωτών, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας που εργάζονται σήμερα στα σχολεία ως αναπληρωτές, να μην προσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά.
Επιβάλλεται η ΔΟΕ να εκφράσει την αντίθεση της στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού διορισμών στην ΠΕ για να μην οδηγηθούμε σε υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και σε ανεργία των εκπαιδευτικών.

Β) Λειτουργία Συμβουλίων
Η πολιτική ηγεσία καθυστερεί αδικαιολόγητα την ανασυγκρότηση των Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ, Συμβουλίου Σχολικών Συμβούλων και Συμβουλίου Προϊσταμένων) με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί κανένα Συμβούλιο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά θέματα σε εκκρεμότητα, π.χ. αιτήσεις αποσπάσεων που εκκρεμούν με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας από το Σεπτέμβριο, αιτήσεις παραιτήσεων, κενά Σχολικών Συμβούλων και Προϊσταμένων Γραφείων που πρέπει να καλυφθούν, πειθαρχικά, κτλ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: