Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Για τα λειτουργικά κενά και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 2ο Γραφείο στην οποία πήραν μέρος η Προϊσταμένη του Γραφείου, οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ, το Δ.Σ του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δ.Σ Κηφισιάς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη λειτουργικών κενών. Στην παρέμβασή μου, εκφράζοντας την πάγια θέση του κλάδου μας , δήλωσα την αντίθεσή μου στις μετακινήσεις συναδέλφων και μάλιστα στο μέσο της σχολικής χρονιάς –θέση που έχω διατυπώσει και στο ΠΥΣΠΕ- γιατί έτσι, αφενός μεν προκαλείται αναστάτωση στα σχολεία αφού διαταράσσεται το παιδαγωγικό κλίμα και αφετέρου δημιουργούνται προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα στους συναδέλφους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Δ/ντή Εκπάίδευσης του ανέφερα το θέμα, ζήτησα να μην μετακινούνται οι συνάδελφοι από σχολείο σε σχολείο και τα όποια λειτουργικά κενά δημιουργούνται να καλύπτονται από αναπληρωτές. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης με ενημέρωσε ότι έχει υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έγγραφο στο οποίο αναφέρει τα λειτουργικά κενά της Δ/νσης και ζητάει την πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη τους. Δεσμεύτηκε δε ότι μέχρι αύριο θα επανέλθει με νέο σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο.

Να σημειώσω ακόμα ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου για τα 150 περίπου σχολεία της Διεύθυνσής μας και να εκφράσω την αντίθεσή μου στα όσα είπε χθες, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών με μετακινήσεις συναδέλφων.

Για τις δηλώσεις του κ. Πανάρετου διαβάστε την τελευταία παράγραφο του δημοσιεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: