Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο "Μαθαίνω για τα Δάση" (Learning about Forests)

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών του κτήματος Συγγρού η Β’ Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης οργάνωσαν και συντόνισαν την τελετή βράβευσης 42 σχολικών μονάδων και 68 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, που ανήκουν στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» ( Learning about the forests) και τα δύο τελευταία σχολικά έτη (2008-2009 και 2009-2010) υλοποίησαν πετυχημένα προγράμματα με θέμα το δάσος...

.....Ανάμεσά τους βραβεύτηκαν 7 Νηπιαγωγεία και 3 Δημοτικά σχολεία και 18 εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας. Συγκεκριμένα: το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Ερυθραίας, το 3ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, το 6ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα , το 8ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Διεύθυνσης Β’ Αθήνας κ. Παρασκευάς Βεντήρης, ο κ. Κοζακόπουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Καπέλου Κατερίνα, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης η κ. Αλέξια Νικηφοράκη και Γ. Φέρμελη, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς .

Ο Διευθυντής της Β’ Δ/νσης κ. Παρασκευάς Βεντήρης αναφέρθηκε στην ομιλία του στην αναγκαιότητα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς διαμορφώνει τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες σε πολίτες συνειδητούς, έτοιμους να προτείνουν λύσεις και να μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το περιβάλλον. Επιπλέον δήλωσε πως στηρίζει και ενθαρρύνει τα σχολεία που ανήκουν στο δίκτυο, το οποίο συντονίζει πανελλήνια η Διεύθυνσής μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης .

Τα βραβεία επέδωσαν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ο κ. Παρασκευάς Βεντήρης, η κ. Καπέλου Κατερίνα, η κ. Αλέξια Νικηφοράκη και ο κ. Μέρος από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών μέσα σ’ ένα κλίμα γεμάτο ενθουσιασμό, χαρά και υπερηφάνεια από όλους τους παραβρισκόμενους. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων, του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Ερυθραίας, του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και του 4ου Γυμνασίου Λαμίας που παρουσίασαν εντυπωσιακά δρώμενα με θέμα το δάσος. Συγχαίρουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με κέφι και μεράκι μα περισσότερο τους μαθητές για τη συμμετοχή, τον ενθουσιασμό, την ευρηματικότητα και την ευαισθησία τους ,καθώς εκφράζουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον όμορφο κόσμο που οραματίζονται.

Σοφία Καινούργιου- Μαριάννα Χατζημιχαήλ

Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Β’ Αθήνας

http://dipe-v-ath.att.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: