Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι τσάντες θα ξεκουραστούν το Σαββατοκύριακο στο 6 Δ.Σ Αγίας Παρασκεύης

Ο καλός καιρός και η άνοδος της θερμοκρασίας που προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο, ώθησε το Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής σε μια ενδιαφέρουσα απόφαση...

Έκλεισαν σήμερα τα φωτοτυπικά του σχολείου, δεν ανέθεσαν καμιά εργασία στους μαθητές για το Σαββατοκύριακο και τους παρότρυναν να αφήσουν τις εξάκιλες τσάντες τους στο σχολείο. Αντί για φωτοτυπίες και γραψίματα στα τετράδια εργασιών, τους πρότειναν να κλείσουν τις τηλεοράσεις, να παίξουν με τους φίλους τους, να πάνε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο, να επισκεφτούν μουσεία , να βγουν με τους γονείς τους στην εξοχή και να χαρούν την άνοιξη και τη φύση.

Στο σχόλασμα έτυχε να βρίσκομαι στην εξώπορτα του σχολείου. Αντιλαμβάνεστε τη χαρά των παιδιών που έτρεχαν να αναγγείλουν το «ευτυχές» γεγονός στους γονείς τους, που κοίταζαν απορημένοι, ρωτώντας λεπτομέρειες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, Kώστας Πότσης και οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί ήταν εκεί και εξηγούσαν στους γονείς το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το Σαββατοκύριακο, όπως για όλους τους εργαζόμενους έτσι και για τα παιδιά, είναι-πρέπει να είναι- διήμερο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας.

Μου άρεσε η ιδέα και γι΄ αυτό την προβάλλω

Θεωρώ δε, ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: