Το πρόβλημα της ξενομανίας στη χώρα μας έχει ένδοξο παρελθόν και «λαμπρό» μέλλον …
Ειδικά σε θέματα Παιδείας και Γλώσσας
Πρόσφατα ο Βρετανός λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γουίλιαμ Μάλινσον, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, σε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ξενομανία της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της Υπουργού Παιδείας η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αν συνεχίσει έτσι, θα σκοτώσει την εκπαίδευση…
Έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του Μάλινσον και τις παραθέτω ως έχουν:
«… Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!. Δείτε την υπουργό Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου: είναι ένα τέτοιο παράδειγμα στην εκπαίδευση• θα σκοτώσει την εκπαίδευση αν συνεχίσει έτσι! Προσπαθεί να αντιγράψει αγγλοσαξονικές αηδίες, να ρωτάς το μικρό παιδί "ποια είναι η ταυτότητά σου;" κ.λπ.
Υπάρχει καλό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να εισαχθούν νέες ιδέες, χρειάζεται απλώς να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες. Υπάρχουν όμορφα πράγματα εδώ, όμως οι Έλληνες δεν είναι υπερήφανοι γι' αυτά, θαυμάζουν πολύ τα ξένα πράγματα. Αλλά αυτός ο θαυμασμός δείχνει κάτι: ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διάκριση μεταξύ τού τι είναι πράγματι καλό και τι είναι κακό. Υιοθετούνται θεωρίες από το εξωτερικό στην Ελλάδα και "η πλάκα", πολλές φορές, είναι ότι η ρίζα αυτών των θεωριών βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα! ….»
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ
Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Η ξενομανία της Άννας σκοτώνει την εκπαίδευση…
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου