Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μήνυμα της ΔΑΚΕ Π.Ε για την Πρωτομαγιά

Οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο των εργαζομένων
• αγωνίζονται για υπεράσπιση – διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
• αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους μπροστά σε μια πρωτόγνωρη και ανάλγητη επίθεση στα κοινωνικά τους δικαιώματα...

...Η κυβερνητική πολιτική, με την επιλογή της να «υποδουλώσει» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και στο μηχανισμό στήριξης, υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας.

Τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος. Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Μειώνουν τα εισοδήματά τους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και τους οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία. Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζονται και οι συνταξιούχοι αγκομαχούν.

Η ακρίβεια, η ανεργία και η ύφεση είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Καλούν την ελληνική κοινωνία σε διαρκείς θυσίες χωρίς ελπίδα και ετοιμάζονται να «βγάλουν στο σφυρί» τα «ασημικά» της χώρας. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αδιέξοδη για την πορεία του τόπου.

Οι εργαζόμενοι καλούνται:
-να αντισταθούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική
-να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους και
-να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους

Δεν θα επιτρέψουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

Σήμερα τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε συσπειρωμένοι την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη ζωή.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ελπίδες και τα οράματά μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος:Κόκκινος Χαράλαμπος
Ο Γενικός Γραμματέας:Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: