Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΔΑΚΕ Π.Ε Β΄Αθήνας για τον εργασιακό μεσαίωνα στην εκπαίδευση





ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΑΚΕ Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε ΑΘΗΝΑΣ


Προσλήψεις Ωρομισθίων Φυσικής Αγωγής στη Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας
Το Υπουργείο Παιδείας μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα και θίγει αξιοπρέπειες


Δεκαπέντε μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τρόπο, με μικρά και «ευέλικτα» ωράρια, να «λύσει» το πρόβλημα ανεργίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών και να καλύψει τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που εξακολουθούν, Απρίλη μήνα, να υπάρχουν στα σχολεία μας. Προσλαμβάνει ωρομισθίους, τετράωρης απασχόλησης, τους στέλνει στα σχολεία για να κλείσουν «τρύπες» και τους αμείβει με 144 Ευρώ το μήνα!!! (Το «αμύθητο» αυτό ποσό προκύπτει με βάση την καθαρή ωριαία αποζημίωση που είναι 9 Ευρώ. Οι 4 ώρες αμείβονται με 36 Ευρώ την εβδομάδα και 144 ευρώ το μήνα)

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας όπου προσελήφθησαν 34!!! «τετραωρίτες» εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής για την κάλυψη 136 ωρών, σε 20 σχολεία της Δ/νσης.

Σας μεταφέρουμε την εικόνα με ενδεικτικά παραδείγματα:

1. Στα Δημοτικά Σχολεία: 10, 15, 16, 17 Αμαρουσίου, 3 Πεύκης, 2 Νέας Ερυθραίας, 1, 13 Νέας Ιωνίας, 2 Ηρακλείου, 1 και 6 Βριλησσίων οι 8 κενές ώρες Φυσικής Αγωγής που λείπουν από κάθε σχολείο, «σπάνε» σε 2 τετράωρα και καλύπτονται από δύο Γυμναστές που προσλαμβάνονται για 4 ώρες ο καθένας.

2. Στο 4 Δ.Σ Νέας Ιωνίας για τις 16 ώρες που λείπουν και ενώ θα μπορούσαν να καλυφθούν από έναν εκπαιδευτικό, προσλαμβάνονται τέσσερις τετραωρίτες, μοιράζεται η φτώχια και διαλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.


Η Νομαρχιακή ΔΑΚΕ Π.Ε της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας καταγγέλλει το γεγονός και σαν ελάχιστο αντιστάθμισμα στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις καλεί τους τρεις συλλόγους εκπαιδευτικών της Β΄Αθήνας αλλά και το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΑΚΕ Π.Ε Β΄ΑΘΗΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: