Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Δεξιά-blog-Αριστερά. Ελπίδα, εμείς οι ίδιοι

Δανείζομαι τον τίτλο της ανάρτησης από το ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατούλη που ηγείται της ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης Πολιτών «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» - προηγούμενες αναρτήσεις για τον Πέτρο Τατούλη είναι εδώ και εδώ- και που όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, το πιθανότερο, από την 1η Ιανουαρίου 2011, θα είναι ο πρώτος Αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Από την μελέτη των δημοσκοπήσεων σχετικά με τις εκλογές του Νοεμβρίου προκύπτουν σημαντικά ευρήματα. Οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στα χρίσματα και τους κομματικούς υποψηφίους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να σπάσουν κομματικά συρματοπλέγματα, να ξεπεράσουν δογματισμούς και να στηρίξουν με την ψήφο τους, σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα .

Ανάλογη Αυτοδικοιητική Συνεργασία Πολιτών, στην οποία συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, γεννήθηκε πρόσφατα και στην πόλη που ζω, την Αγία Παρασκευή.

Ενεργοί πολίτες, από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανένταχτοι ή προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, την Αριστερά, τους Οικολόγους-Πράσινους συναντηθήκαμε και με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο , το γιατρό Γιάννη Σταθόπουλο, συγκροτήσαμε την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Ελεύθεροι κομματικών δεσμεύσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεων και κοινωνικών στερεοτύπων, χωρίς χρίσματα και κομματικά «δαχτυλίδια», διαπιστώνουμε ότι τα δύσκολα προβλήματα της πόλης μας μπορούν να λυθούν μόνο με δημιουργική σύνθεση και ισχυρή συστράτευση όλων.

Φιλοδοξία μας η πρόταση αυτή να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και να αποτελέσει διέξοδο στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο του Δήμου μας.

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής είναι παραπάνω από θετική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τη ¨ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» στηρίζουν αυτοδιοικητικές δυνάμεις προερχόμενες τόσο από την παράταξη του κ. Αντώνη Σιδέρη, πρώην Δημάρχου υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ, όσο και από την παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και οι περισσότεροι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι περπατήσαμε στον Τσακό, μιλήσαμε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της γειτονιάς και μοιράσαμε την εφημερίδα μας.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου θα συναντηθούμε με όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, στις συνοικίες της πόλης, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας και να καταγράψουμε τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου , ώρα 8:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη προεκλογική μας συγκέντρωση στην πλατεία του Αγιάννη, με ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης και συναυλία με τους Φώντα Τζανίκο και Έφη Καραγιάννη.

Την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου- ήδη λειτουργεί εδώ και μια βδομάδα- στην οδό Αγίου Ιωάννου 36, απέναντι από το 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Υ.Γ.

Ας μη θεωρηθεί συντεχνιακό αλλά, ως εκπαιδευτικοί, καλό είναι να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Είναι κοινώς αποδεκτό άλλωστε, στις τοπικές κοινωνίες, ότι οι εκπαιδευτικοί, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, διαθέτουν φαντασία, τόλμη, εντιμότητα, μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και εργατικότητα, στοιχεία απαραίτητα για κάθε υποψήφιο και μπορούν να προσφέρουν σε θέματα Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Βιβλιοθηκών, Βρεφονηπιακών Σταθμών κ.λ.π

Ειδικά στην παρούσα φάση που ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εκχωρεί πλήθος αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε άξιους συναδέλφους στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Παρακαλώ τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, να στείλουν βιογραφικά σημειώματα , φωτογραφίες ή ό,τι άλλο επιθυμούν στο mail: logothetis63@sch.gr προκειμένου να προβληθούν από το blog οι υποψηφιότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: