Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΟΕ με αφορμή τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25-10-10 συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Κουλαϊδή), ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ για το θέμα του «νέου μισθολογίου».

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έθεσε, επίσης, και τα ζητήματα της επιχορήγησης των Σχολ.Επιτροπών, της πληρωμής των αναπληρωτών συναδέλφων μας μέσω ΕΣΠΑ, της ...

...εισαγωγικής επιμόρφωσης και των αποσπάσεων.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν:

1. Για το «νέο μισθολόγιο»: Η Υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι σαφώς αδικημένοι με το υπάρχον μισθολόγιο, δεν υπάρχει, όμως, δυνατότητα να δοθούν επιπλέον χρήματα, και γι αυτό θα γίνει σωστή αναδιάρθωση των υπαρχόντων χρημάτων, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες. Δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση της ΔΟΕ με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη, για το θέμα, εντός των ημερών.

2. Για την πληρωμή των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ: Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στο Νόμο για τη Διά Βίου μάθηση, οι αναπληρωτές, που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και ίδια μοριοδότηση και προϋπηρεσία με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν όλοι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη. Η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα και η αμοιβή θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

3. Επιχορηγήσεις στις Σχολικές Επιτροπές: Η Υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί στους Δήμους το ποσό των 30.000.000 € (Β' Δόση 2010) και είναι προς εκκαθάριση το ποσό των 40.000.000 €, ως Γ' δόση.

4. Εισαγωγική επιμόρφωση: Δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική απάντηση στα ζητήματα της εισαγωγικής επιμόρφωσης, που τέθηκαν από το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

(αρ.πρωτ.1377/21-10-2010 έγγραφο ΔΟΕ)

5. Αποσπάσεις: Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζήτησε να εισαχθούν για συζήτηση στο ΚΥΣΠΕ όλες οι αιτήσεις εκ/κών Π.Ε. που ζητούν απόσπαση. Ο Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

6. Αποσπάσεις στα Παιδαγωγικά Τμήματα: Δεν ξεκκαθάρισε τις προθέσεις του Υπουργείου για το θέμα.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν. Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 27/10/2010 για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.

Την ίδια μέρα στις 12.00 θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ.

Από τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: