Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γεν. Συνελ. Συλλόγου ΠΕΡΙΚΛΗ - Καταγγελία για την εισαγωγική επιμόρφωση

Θέμα 1ο: Τακτική Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες/οι

Σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και οι εκλογές για νέο Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, Περικλέους 53. Θα ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση με την ακριβή ...

...ημερήσια διάταξη.

ΘΕΜΑ 2ο: Εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται στην πράξη η εισαγωγική επιμόρφωση των νέων συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα την ανατροπή των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά ο μεσημέρι της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, ότι έπρεπε να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης και κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να επιμορφωθούν Σάββατο και Κυριακή 16 & 17 Οκτωβρίου 2010.

Θεωρούμε ότι ο πρόχειρος αυτός προγραμματισμός καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και με δεδομένη την υποχρεωτικότητα και κατά τις αργίες (Σάββατο και Κυριακή) τους απαξιώνει και τους θεωρεί άβουλα εκτελεστικά όργανα.

Καλούμε τη ΔΟΕ

1. Να αναδείξει άμεσα το θέμα και να προστατέψει τους συναδέλφους που θα αρνηθούν, συνδικαλιστικά και νομικά.
2. Να καλέσει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τους εμπλεκόμενους φορείς στη διαδικασία να λάβουν σοβαρά υπόψη τις θέσεις του κλάδου για την επιμόρφωση και να αναθεωρήσουν τη στάση τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί με προχειρότητα, χωρίς τον κατάλληλο προγραμματισμό και χωρίς σεβασμό στον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Με αυτό τον τρόπο είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
3. Να απαιτήσει την υπερωριακή αποζημίωση των συναδέλφων που εκλήθησαν να επιμορφωθούν εκτός εργασιακού ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: