Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

SingularLogic: Στις 9 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Μέχρι τις 21:00-21:30, η SingularLogic (διάδοχος εταιρεία της ΔΕΛΤΑ Πληροφορικής) θα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους, μέσω ενός ...

...αντιπροσωπευτικού δείγματος της τάξης του 20% των εκλογικών τμημάτων.

Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Καρακαδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ανταποκριθεί τουλάχιστον το μισό του δείγματος των εκλογικών τμημάτων απ’ όλες τις περιφέρειες.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν και οι τρεις καινοτομίες που θα εφαρμόσει φέτος η SingularLogic για καλύτερη ποιότητα και ταχύτερη ενημέρωση των πολιτών:

1. SRT 2X2 – Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Για πρώτη φορά φέτος η χρήση θα γίνει σε δύο διακριτικές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές και δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί).

2. Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.

3. moRE (mobile optimised Results for Elections): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά, μέσω των οποίων οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: