Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για το νέο μισθολόγιο και προβλήματα στην Παιδεία

Δηλώσεις Δ. Μπράτη και Δ. Πεπέ για νέο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών και προβλήματα στην Παιδεία.

Τα βήματά τους συντονίζουν δάσκαλοι και καθηγητές για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με αιχμή το νέο μισθολόγιο, αλλά και τα προβλήματα στη Παιδείας. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ...


....ΔΟΕ, Δ. Μπράτης, υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και «θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στις αποδοχές μας». Μάλιστα υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ. Πεπές, υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται από κοινού και με άλλους εργαζόμενους και έτσι προσανατολίζεται να προτείνει στον κλάδο 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου που έχουν προγραμματίσει και άλλοι εργαζόμενοι.

Πάντως, στην εισήγησή της και στο πρόγραμμα δράσης της η ΟΛΜΕ προτείνει εκτός από την 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προκηρύξει 24ωρη απεργία όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών και αμέσως μετά γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επίσης αποφασίσθηκε να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την εφαρμογή του μισθολογίου. Τέλος, προτείνεται να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών μέχρι 19 Νοεμβρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: