Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Δεν είναι όλοι το ίδιο … Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις

Με τον Πέτρο Τατούλη, το φίλο και συμπατριώτη, βρεθήκαμε το μεσημέρι στο Κιβέρι Αργολίδος.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν να πω ότι ο Πέτρος Τατούλης, Βουλευτής Αρκαδίας από το 1990 έως το 2009 και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, διετέλεσε την περίοδο 2004-2007, υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Πρώτος απ΄όλους όταν άλλοι σιωπούσαν ή εκώφευαν είχε το θάρρος να καταγγείλει φαινόμενα αλαζονείας, διαφθοράς και σκανδάλων ακόμα και με προσωπικές επιστολές προς τον τότε Πρωθυπουργό.
«Πλήρωσε» το θάρρος του να διατυπώνει δημόσια τις φιλελεύθερες απόψεις του να καταθέτει προτάσεις και να ασκεί κριτική με δυο διαγραφές (1996 και 2008)

Παρακολουθώ την πολιτική διαδρομή του από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα.
Τον αγαπώ και τον θαυμάζω για τις ιδέες του, την εντιμότητα, την εργατικότητα και κυρίως για το πολιτικό του θάρρος.
Δε σας κρύβω ότι -παρά τις διαφωνίες που έχουμε- επηρεάζει βαθύτατα την πολιτική σκέψη και τη συνδικαλιστική μου πρακτική.

Σήμερα ο Πέτρος δηλώνει και πάλι παρών στις πολιτικές εξελίξεις.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, σπάζοντας διαχωριστικές γραμμές και κομματικές πειθαρχίες, ηγείται ανεξάρτητης συνεργασίας πολιτών για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ελπίζω και εύχομαι τα κόμματα –ιδιαίτερα δε τα κόμματα «εξουσίας»- να ξεπεράσουν δογματισμούς και ιδεοληψίες να πάψουν να μοιράζουν χρίσματα και "δαχτυλίδια" και να στηρίξουν, σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα όπως θεωρώ ότι είναι η συγκεκριμένη επιλογή.

Θα είναι ίσως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του πολιτικού συστήματος που βουλιάζει στην παρακμή.

Όπως και να έχει πάντως…

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία, Πέτρο!!!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: