Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Σιγά! Η …Δ.Ο.Ε κοιμάται.

Αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ένα νομοσχέδιο που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Δε χρειάζονται αναλύσεις γι’ αυτό. Το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας. Από την Πέμπτη μάλιστα που ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής θα γίνει και επίσημα Νόμος του Κράτους.

Σκέφτομαι και λέω…Μήπως –λέω μήπως- θα έπρεπε η Ομοσπονδίας να έχει ήδη αντιδράσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Και όμως. Ούτε μια απόφαση. Ούτε μια τουφεκιά στον αέρα. Για την τιμή των όπλων βρε αδερφέ!
Δε συζητάω βέβαια το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ομοσπονδία μας συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών… Να διεκδικήσει την εξαίρεση των Εκπαιδευτικών.
Πολιτεία και κοινωνία θα μπορούσαν να δεχθούν μια τέτοια εξαίρεση . Αρκεί να τους το πούμε… Πώς;
Με έξυπνα διαφημιστικά «σποτάκια» στην τηλεόραση, με συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε, με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες…
Λίγη φαντασία χρειάζεται. Λεφτά υπάρχουν. 2.831.430,97 Ευρώ ήταν τα περσινά έσοδα της Δ.Ο.Ε! Φαντάζομαι να περισσεύουν μερικές χιλιάδες Ευρώ για την προβολή και διεκδίκηση ενός τόσο δίκαιου αιτήματός μας.
Θα μου πείτε πού να τρέχουνε τα παιδιά καλοκαιριάτικα για τέτοιες δουλειές. Προηγούνται τα μπάνια του λαού και της … Ομοσπονδίας.

Καταλαβαίνουμε όμως όλοι εμείς που ζούμε από μέσα την Εκπαίδευση τι σημαίνει … Νηπιαγωγός να διδάσκει τα νήπια στα 65 και στα 70 της χρόνια , Γυμναστής με τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς στο λιοπύρι και το ανεμοβρόχι της αυλής, δάσκαλος – παππούς και μουσικός-γιαγιά, μετά από 40 χρόνια δουλειάς -δουλείας το σωστότερο- να ανηφορίζει μετά από κάθε διάλειμμα στο δεύτερο όροφο για να διδάξει ….
«Ψιλά γράμματα» για την Ομοσπονδία μας όλα αυτά θα σκεφτείτε.
Εκτός βέβαια αν ο καλός Πρόεδρος και η παρέα του –φροντίζοντας τους εκπαιδευτικούς της Τρίτης Ηλικίας - έχουν μεριμνήσει να μπουν ασανσέρ σε όλα τα σχολεία της χώρας .
Αν είναι έτσι, τότε ... αλλάζει το πράγμα.

Υ.Γ Οι σκέψεις μου αυτές δημοσιεύτηκαν στις 12/7/2010 στο alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: