Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Π.Ε., συνεδρίασε σήμερα, 09/07/2010, για πρώτη φορά το Συμβούλιο και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Α. Κατάρτιση αλφαβητικού πίνακα υποψηφίων Διευθυντών Π.Ε. που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
Β. Μελέτη και εξέταση του άρθρου 114 του Ν. 3848/2010 που αφορούν στη μοριοδότηση των υποψηφίων διευθυντών.
Γ. Εξέταση των αιτήσεων ανάκλησης 4 υποψηφίων, τις οποίες έκανε δεκτές.
Στη διαδικασία θα συμμετέχουν 292 συνάδελφοι και με βάση την πρώτη προτίμησή τους, κατανέμονται, ανά περιφέρεια, ως εξής...
: 21 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 55 Κεντρική Μακεδονία, 16 Δυτική Μακεδονία, 27 Θεσσαλία, 20 Ήπειρο, 17 Δυτική Ελλάδα, 25 Στερεά Ελλάδα, 47 Αττική, 24 Πελοπόννησο, 11 Κρήτη, 5 Νότιο Αιγαίο, 15 Βόρειο Αιγαίο και 11 Ιόνιο.
Στο επόμενο διάστημα το Συμβούλιο, αφού εξετάσει τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν κατά του αλφαβητικού πίνακα, θα προχωρήσει στη μοριοδότηση των κριτηρίων και θα κοινοποιήσει σε κάθε υποψήφιο τις αξιολογικές μονάδες που θα συγκεντρώσει, ορίζοντας, ταυτόχρονα, και πενθήμερη προθεσμία για υποβολή ενστάσεων. Στη συνέχεια, θα ορίσει ημερομηνίες πρόσκλησης των υποψηφίων για συνέντευξη.
Σχετικά με τον καθορισμό της τήρησης των πρακτικών και τη διαδικασία των συνεντεύξεων, δεν έχει ακόμα εκδοθεί υπουργική απόφαση.
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει. Εκείνο που αβίαστα μπορώ να πω είναι πως με «εντολή άνωθεν», γίνεται προσπάθεια άρον-άρον να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε οι νέοι διευθυντές να αναλάβουν καθήκοντα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ταυτόχρονα, ως αιρετός, κατέθεσα στη σημερινή συνεδρίαση δήλωση σχετικά με τη νομιμότητα της σύνθεσης του Συμβουλίου Επιλογής, αφού στα επτά τακτικά μέλη έχει οριστεί μόνο μία γυναίκα και όχι δύο όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Συγκεκριμένα η δήλωση μου είχε ως εξής:
«Ως αιρετός του κλάδου εκφράζω την επιφύλαξη για τη νομιμότητα της σύνθεσης του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης Π.Ε. αφού σύμφωνα:
α) με τις διατάξεις του Ν.2839/2000 «Περί ρυθμίσεως θεμάτων Γενικής Γραμματείας Ισότητας» ορίζεται ότι: Σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο των δημοσίων Υπηρεσιών ο αριθμός των οριζομένων από τη διοίκηση μελών κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των οριζομένων… Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραια μονάδα εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω…
β) με τις διατάξεις του Ν. 3523/2007, σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο των Δημοσίων Υπηρεσιών ο αριθμός των οριζομένων από τη διοίκηση μελών κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των οριζομένων…
γ) με το αρ. 16 του Ν.3848/2010 ο αριθμός των μελών του Συμβουλίου που ορίζονται από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 του συνόλου των μελών εφόσον αυτό είναι δυνατόν και
δ) σύμφωνα με τη γνωμοδότηση 259/2004 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τμήμα Ε΄, η οποία έχει γίνει δεκτή και από το Υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό του 1/3 που ο Ν. 2839/2000 ορίζει δεν θα πρέπει να υπολογίζεται αθροιστικώς επί όλων των μελών των συμβουλίων (τακτικών και αναπληρωματικών) αλλά κατά τρόπο διακεκριμένο όσον αφορά τα τακτικά από τα αναπληρωματικά μέλη, δηλαδή θα πρέπει τούτο να καλύπτει το 1/3 τόσο του συνόλου των οριζομένων τακτικών μελών όσο και το 1/3 του συνόλου των αναπληρωματικών τους.»
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου