Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μιλάμε για παιδεία; Ποια Παιδεία;

Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2009, ο σημερινός Πρωθυπουργός, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, σε ομιλία του στο FORUM του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Μιλάμε για Παιδεία» έλεγε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

[…] Αυτή την ώρα, όπου όλες οι χώρες αναζητούν το αναπτυξιακό σχέδιό τους μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μόνο αυτή σε όλο τον κόσμο, επιβάλει φοροεισπρακτικά μέτρα και ψάχνει να επιβάλει και νέα. Μόνο αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα που δημιουργείται παγκοσμίως και αδυνατεί να δει το αύριο, το μέλλον.

Θα μας ρωτήσει κανείς, μα εν μέσω κρίσης, θα κάνετε εσείς επένδυση στην παιδεία; Η απάντηση είναι απλή. Ακριβώς επειδή είμαστε μέσα σε μια κρίση, χρειάζεται επένδυση στην παιδεία, χρειάζεται επένδυση στον άνθρωπο. Ναι, απέναντι σ' αυτή την κυβέρνηση και στην καταστροφική της πορεία, εμείς είμαστε εδώ σήμερα, παρουσιάζοντας και συζητώντας το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία. Γιατί πιστεύουμε ότι η επένδυση στην παιδεία είναι η επένδυση στην έξοδο από την κρίση. Γιατί το σχέδιό μας για την παιδεία είναι οργανικό και αναπόσπαστο μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της χώρας μας..."

Ωραία μας τα έλεγες τότε, Πρόεδρε!

Τώρα όμως;

Και για να παραφράσουμε το σλόγκαν της γνωστής διαφήμισης.....
Στην Άννα σου το πες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: