Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τέλος στα εικοσιπεντάρια τμήματα

Tέσσερα χρόνια πριν, η προηγούμενη κυβέρνηση ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Κλάδου, με απόφασή της μείωσε, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό- από 30 προς 1 που ήταν μέχρι τότε - στους 25 μαθητές για κάθε εκπαιδευτικό.

Με τη σημερινή της δήλωση στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας βάζει τέλος στα 25άρια τμήματα και γυρίζει πολλά χρόνια πίσω την εκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που πολλές φορές έχουμε εκφράσει, για τριαντάρια τμήματα από τη νέα σχολική χρονιά.

Το «Νέο Σχολείο» θα χτιστεί σύμφωνα με τη δήλωση κ. Χριστοφιλοπούλου « στη συνολική πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να προσδιορίζεται ο αριθμός των μαθητών από 25 συν 10%, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε σχολικής μονάδας»

Θα πρότεινα στην κ. Υφυπουργό να πέρασει από τα σχολεία μας και να πάρει μια γεύση για το τι σημαίνει να δουλεύει ο εκπαιδευτικός, με ομαδοσυνεργατικές μορφές διδασκαλίας, σε 25άρια και 26άρια τμήματα, όταν μάλιστα έχει να κάνει με τόσο απαιτητικά και δύσκολα για τους μαθητές του βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: