Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ (παλιό και βαθύ)είναι εδώ!

Άρχισαν τα όργανα!

Το Κίνημα, ώριμο πλέον και με την εμπειρία δεκαετιών στα "αξιοκρατικά μαγειρέματα", είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να αλώσει για μια ακόμα φορά το χώρο της Εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο Ραγκούση, που προβλέπει μεταξύ άλλων το "ξήλωμα" των Προϊσταμένων από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, είναι πλέον Νόμος του κράτους (Ν. 3839). Την Παρασκευή μάλιστα εκδόθηκε και η σχετική Προκήρυξη από την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής, για την «κατάληψη» των θέσεων.

Η αναιτιολόγητη διακοπή της θητείας των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση της κυβέρνησης να τα ελέγξει και να εξυπηρετήσει τις κομματικές της λογικές.

Η κυβέρνηση προχωράει στον ορισμό των νέων μελών με βάση τη διοικητική εμπειρία και με τη βεβαιότητα ότι οι «αρεστοί» θα έχουν μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία αφού στα 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η κομματικοποίηση της παιδείας και η άλωση της διοικητικής πυραμίδας από τους «ημετέρους», ουδέποτε αμφισβητήθηκε.

Παράλληλα ο θεσμός των Προϊσταμένων Γραφείων απαξιώνεται, προσβάλλεται και υποτιμάται με τον, επί της ουσίας, αποκλεισμό τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Και εύλογα διερωτάται ο κάθε καλόπιστος...

Πώς είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να θεωρεί τους Προϊστάμενους Γραφείων Εκπαίδευσης ανεπαρκείς ως μέλη των Συμβουλίων, αλλά επαρκείς για τις θέσεις που κατέχουν;

Άραγε, με τέτοιες λογικές -που δυναμιτίζουν το εκπαιδευτικό κλίμα και καταρρακώνουν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης - θα στηθεί το «Νέο Σχολείο» που οραματίζεται η κ. Διαμαντοπούλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: