Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Περιμένοντας τον καινούριο χρόνο

Δε θέλω να γκρινιάζω χρονιάρες μέρες που είναι αλλά τα μηνύματα που παίρνω από συνάδελφους, και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, με προκαλούν και δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω.


Καλός συνάδελφος μου έστειλε τους μισθούς στην ΕΡΤ.

Παθαίνεις ίλιγγο!

Μιλάμε για τρελά λεφτά της τάξεως των 200.000 και 300.000 Ευρώ το χρόνο!!! Κάντε σύγκριση με τα δικούς μας μισθούς και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Και να φανταστείτε ότι μιλάμε για δημόσια τηλεόραση που την πληρώνουμε όλοι.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα βάλει μια τάξη σε τέτοιες προκλητικές αμοιβές kαι θα δει με σοβαρότητα και τη δική μας οικονομική αναβάθμιση.Γιατί μέχρι τώρα μόνο λόγια και υποσχέσεις ακούμε.


Από καλές προθέσεις είμαστε χορτασμένοι. Πράξεις θέλουμε…


Δείτε τους μισθούς στην ΕΡΤ


Τη δεύτερη είδηση, μισθολογικού περιεχομένου και αυτή, μου την έστειλε πριν από λίγο συνάδελφος και φίλη, δασκάλα στο 5ο Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής.

Δημοτικός υπάλληλος με 9 χρόνια υπηρεσίας δηλώνει με επώνυμη επιστολή του στο Capital.gr ότι αμείβεται με 2000 ευρώ καθαρά το μήνα. Στην ίδια επιστολή ο υπάλληλος αναφέρει ότι κλητήρας του Δήμου στον οποίο εργάζεται, με 12 χρόνια προϋπηρεσία, παίρνει 1.750 ευρώ καθαρά.

Και για να μην παρεξηγηθώ.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ υπερβολικούς τους μισθούς αυτούς . Αν μάλιστα τους συγκρίνω με τους προκλητικούς μισθούς της ΕΡΤ, πραγματικά μοιάζουν ψίχουλα.

Με πνίγει όμως το δίκιο μας όταν σκέφτομαι ότι εκπαιδευτικός με 20 χρόνια υπηρεσίας, επίδομα γάμου, δύο παιδιά και μεταπτυχιακό τίτλο αμείβεται με 1500 Ευρώ το μήνα.

Και μοιραία κάνω τις συγκρίσεις τις οποίες παράλληλα νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας.

Όχι για να κλαψουρίσουμε όλοι μαζί .

Άλλος είναι ο στόχος μου.

Ένα σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα που χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και πολιτικές εξουσίες, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, θα προτείνει, θα διεκδικεί και θα κατακτά στόχους.

Και ο καινούριος χρόνος που ανατέλλει σε λίγο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: