Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Παράλληλη στήριξη:Η πρώτη δικαίωση

Σε προηγούμενη ανάρτηση με τον τίτλο:"Παιδιά ενός κατώτερου θεού" είχα επισημάνει τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, για τη λειτουργία του προγράμματος παράλληλης στήριξης στα σχολεία της διεύθυνσής μας αφού το υπουργείο δε δίνει τις αναγκαίες πιστώσεις .
Σήμερα αναδημοσιεύω, χωρίς σχόλια, μια είδηση, σχετική με το θέμα αυτό, που διάβασα στο 17ο τεύχος του περιοδικού «Παιδί, ειδικά δικαιώματα»

Προς γνώση και συμμόρφωση των υπευθύνων...

"Από την κα Α.Κ, λάβαμε με Φαξ την είδηση ότι η δικαστική προσφυγή στην οποία κατέφυγε λίγους μήνες πρίν, εκδικάστηκε και δικαιώθηκε. Το Δικαστήριο της επιδίκασε 900€ αποζημίωση, για κάθε μήνα που το παιδί της έμεινε χωρίς Παράλληλη Στήριξη στο (Δημόσιο) Σχολείο. Περιμένουμε και την επίσημη επιβεβαίωση του δικηγόρου που κέρδισε την υπόθεση, που ασφαλώς είναι πολύ σημαντική και ανοίγει το δρόμο σε πολλές οικογένειες. Πιστεύουμε, ότι η κάθε οικογένεια που προσφεύγει για το θέμα αυτό, μπορεί – και πρέπει να ζητάει πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση, που την έχουμε προσδιορίσει στα 10.000€ γιά κάθε μήνα που το παιδί μένει χωρίς Παράλληλη Στήριξη: Επειδή το ζητούμενο, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μία απόφαση που να κάνει ασύμφορη την περικοπή της Παράλληλης Στήριξης, οπότε το κράτος θα προτιμά να στέλνει τον συνεκπαιδευτή, αντί να πληρώνει αποζημιώσεις πολύ μεγαλύτερες από το μισθό του. Συγχαίρουμε την οικογένεια και το δικηγόρο τους και έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε δικαιωμένοι για τις ώρες που αφιερώσαμε στην ενημέρωσή του, από μέλος της συντακτικής μας επιτροπής. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα στο επόμενο τεύχος, σεβόμενοι πρωτίστως τη θέληση της οικογένειας...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: