Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο της ΔΟΕ

Μετά τη χθεσινή συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, που απ' ότι φαίνεται απέβει άκαρπη, το Δ.Σ της ΔΟΕ συνεδρίασε σήμερα και με ένα αρκετά ενδιαφέρον και πολυσέλιδο κείμενο μας ενημερώνει για τις αποφάσεις που πήρε.
Σας μεταφέρω τα σημαντικότερα σημεία της απόφασης.
1. Καθορίζεται το διεκδικητικό πλαίσιο πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες που επιγραμματικά είναι:
Υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, οικονομικά -αυξήσεις μισθών, επιμόρφωση, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, προσχολική αγωγή,ολοήμερο σχολείο,εργασιακές σχέσεις,παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο,μεταθέσεις-αποσπάσεις,ειδική αγωγή.
2. Απορρίπτονται οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας και ζητείται διάλογος από μηδενική βάση. Αδιαπραγμάτευτο θεωρείται το ποσοστό 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τον ενιαίο πίνακα, στο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών
3.Σχετικά με το αγωνιστικό πλαίσιο το Δ.Σ της ΔΟΕ:
α. Καλεί την ΟΛΜΕ σε κοινή σύσκεψη, στις 12 Ιανουαρίου, για τον προγραμματισμό κοινής δράσης.
β. Καλεί τους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, μέσα στον Ιανουάριο, για να αποφασίσουν σχετικά με το αγωνιστικό πλαίσιο . Το Δ.Σ της ΔΟΕ προτείνει στις Γ.Σ απεργιακή κινητοποίηση το Φεβρουάριο.
γ. Συγκαλεί ολομέλεια προέδρων για τις αρχές Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: