Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Έξοδα μισθοδοσίας

Με αφορμή δελτίο τύπου συλλόγων Π.Ε του Πειραιά συζητούσα σήμερα, με συνάδελφους στο σχολείο, το θέμα των εξόδων μισθοδοσίας μας.
Μιλάω για την παρακράτηση που γίνεται κάθε μήνα στο μισθό μας, από τις ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα μισθοδοσίας, η οποία κυμαίνεται από 1,5-2 Ευρώ για κάθε εκκαθαριστικό που εκδίδουν.
Πρόχειρα υπολογίσαμε, συμπεριλαμβάνοντας δώρα, επίδομα αδείας, αναδρομικά κ.λ.π, ότι κάθε χρόνο παρακρατούνται25 με 30 Ευρώ από τον καθένα μας .
Και σκέφτομαι τώρα...
Από τη Διεύθυνση μας μισθοδοτούνται 4.000 περίπου εκπαιδευτικοί. Αν κάνετε τον πολλαπλασιασμό θα δείτε ότι το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 100.000 Ευρώ ετησίως.
Πολλά λεφτά!!!
Μια ιδέα που έρχεται πρόχειρα στο μυαλό μου είναι ότι τα χρήματα αυτά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία απεργιακών ταμείων στους τρεις συλλόγους της Διεύθυνσής μας.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να μη γίνεται η παρακράτηση, είναι η Διεύθυνση και τα τρία Γραφεία μας να αναλάβουν το πρόγραμμα μισθοδοσίας, με ανάλογο λογισμικό και διοικητικούς υπαλλήλους που θα καταχωρήσουν τα δεδομένα και θα «τρέξουν» το πρόγραμμα .

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα κάνω σχετική πρόταση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης και στους Προϊσταμένους των Γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: