Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Περί μεταθέσεων ...

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε  το αρθρο 6 παρ. 2 του Π.Δ 50/1996 :

Οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους. 

 Επίσης ήταν γνωστό και το άρθρο 16 μέρος Β' (Μεταθέσεις) του Νόμου 1566/1985...

 Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται : 
 1. για το συμφέρον της υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου, 
 2. για το συμφέρον της υπηρεσίας και χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, όταν η μετάθεση επιβάλλεται από υπαιτιότητα του εκπαιδευτικού, 
3. εξαιτίας υπεραριθμίας στο σχολείο ή στα σχολεία του νομού, ή νομαρχιακού διαμερίσματος και με δαπάνη του Δημοσίου, 
 4. με αίτησή τους και χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, εφόσον εξυπηρετείται και το συμφέρον της υπηρεσίας. 
5. με αίτησή τους και χωρίς δαπάνη του Δημοσίου για πλήρωση κενών θέσεων στα πειραματικά σχολεία.
 6. με αίτησή τους και χωρίς δαπάνη του Δημοσίου για αμοιβαία μετάθεση που επιτρέπεται αν κανένας από τους αιτούντες δεν έχει συμπληρώσει υπηρεσία τριάντα (30) ετών.

 Αλλά μας ήρθε  και το νεο μεσοπρόθεσμο  (ΝΟΜΟΣ 4093/2012) σε ένα άρθρο  και άπειρα κεφάλαια ...

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (σελ.5580)

 Το στοιχείο α΄ της παρ. 1 του Κεφαλαίου β΄ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής: « Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση και άλλα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων.»

 Είκοσι Νοεμβρίου έχουμε σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει σε 10 μέρες και ακόμα περιμένουμε την  εγκύκλιο. Θυμίζω ότι η περσινή  είχε βγει στις 11 Νοεμβρίου.

 Επειδή η ραδιοαρβύλα παίρνει διαστάσεις [άλλος λέει ότι οι αιτήσεις θα γίνουν το Δεκέμβριο άλλος ότι δε θα γίνουν καθόλου  άλλος το μακρύ και άλλος το κοντό του] και επειδή κόσμος πολύς  ανησυχεί και περιμένει καλό θα ήταν το Υπουργείο Παιδείας να άρει τη σιγή ασυρμάτου και να  βγάλει μια ανακοίνωση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: