Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταγγέλλει την απαράδεκτη παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, στη σχολική δραστηριότητα και συγκεκριμένα στις σχολικές γιορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου Λευκάδας.

 Στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση οι αυτόκλητοι, δήθεν,... προστάτες των «ιερών και των οσίων» της πατρίδας. Ο ρόλος του ελεγκτή που επιλέγουν για τον εαυτό τους παραπέμπει σε παρακρατικούς μηχανισμούς βίας άλλων εποχών.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να επιβληθούν με τη βία, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας.

Το σχολείο είναι φορέας διακίνησης δημοκρατικών ιδεών συλλογικότητας, σεβασμού της διαφορετικότητας και καλλιέργειας αντιρατσιστικών μηνυμάτων και λογικών.


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία που έχει σχέση με τον πειθαρχικό έλεγχο της συναδέλφισσας και να επανέλθει αυτή άμεσα στο σχολείο και τους μαθητές της.


Δηλώνει πως στηρίζει και συμπαραστέκεται στους συναδέλφους που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία.


Καλούμε όλη την κοινωνία, τους φορείς, τα κόμματα να σταθούν δίπλα στο ελληνικό σχολείο και τον εκπαιδευτικό.


Κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα μεταβεί άμεσα στη Λευκάδα προκειμένου να δηλώσει την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας στο σχολείο.


Ανοιχτό - δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά
Όχι στη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: