Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος γονέων στο Χαλάνδρι αποκλείει παιδιά Ρομά

Ένα ακόμη ρατσιστικό κρούσμα μέσα σε σχολείο, αυτή τη φορά σε βάρος των παιδιών Ρομά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, τα παιδιά Ρομά δεν θα γίνονται δεκτά στα σχολεία αυτά.

Το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο Παιδείας, όπου γίνεται αυτή την ώρα συνάντηση για την υπόθεση.

Οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, κ.κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος συναντώνται αυτή την ώρα με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο ζήτημα που προέκυψε.

Μιλώντας στο tvxs.gr, ο υποδιευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, Δημήτρης Μητρόπουλος, τόνισε πως... το σχολείο δέχεται όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού και δεν κάνει καμία διάκριση. Χαρακτήρισε δε «αστεία πράγματα» την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «αν έρθει κάποιο παιδί με κινητικές δυσκολίες δεν θα το δεχτούμε;».

Πάντως, η απόφαση των γονέων δεν υποχρεώνει κατ’ ουδένα τρόπο το σχολείο να την εφαρμόσει. Συνεπώς για ποιο λόγο το θέμα έφτασε στο υπουργείο Παιδείας; Ο κ. Μητρόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντησή του ήταν: «προκειμένου να δοθεί μια κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα».

Το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει στο tvxs.gr και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. Όπως τόνισε, «η εκπαίδευση είναι πολιτειακό καθήκον του κράτους, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Όποιος το παραβιάσει, παραβιάζει τους όρους της συμβίωσης των ανθρώπων στην πολιτεία μας. Πρέπει να είναι υπόλογος για αυτό. Αυτός ο οποίος δεν αφήνει τα παιδιά να μπουν στο σχολείο είναι δηλαδή ποινικά υπόλογος, πρέπει να διωχθεί».

Μάλιστα, σχετικά με το αν και το τελευταίο αυτό ρατσιστικό περιστατικό συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα, έκανε λόγο για ρητορικό ερώτημα.

Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Σχόλιο
Μπράβο στον Υποδιευθυντή του 7ου  Δ.Σ Χαλανδρίου, το φίλο Δημήτρη Μητρόπουλο, που εξέφρασε  τους συναδέλφους και των δύο σχολείων,   για την ωραία  τοποθέτηση και  την αυτονόητη θετική στάση  απέναντι στους  μαθητές Ρομά και την ένταξή τους...

 Για το Σύλλογο Γονέων μια αφιέρωση...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετα μου λες φιλε Γιαννη για το εργο του διευθυντη...Φανταζομαστε ολοι τι πιεση υπεστη ο διευθυντης του σχολειου απο το προεδρειο και τους υπολοιπους γονεις για να (στην ουσια) παρανομησει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ είπε...

Εντάξει αλλά είναι ωραίοι αυτοί οι αγώνες και αξίζει να τους δίνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον ντροπή απο εκπαιδευτικούς να λένε ψέματα και ειδικά απο τον κο Μητρόπουλο να συγκρίνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες με ένα γυφτάκι.. ΝΤΡΟΠΗ κύριοι..αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι αυτό η εκπαίδευση μας έχει τα χάλια αυτά. Γιατί έχει άρρωστους ανθρώπους και φτηνούς σαν εσάς σε τετοιες θέσεις.
Γιατί φοβάστε να πείτε πια είναι πραγματικά η αλήθεια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τις αρρώστιες και βρομιές των γύφτων. ΝΤΡΟΠΗ καιπάλι ΝΤΡΟΠΗ είστε επικίνδυνοι για την παιδεία και για την κοινωνία μας..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ είπε...

Ανώνυμε κρύψου πίσω από το πληκτρολόγιό σου. Εσύ άλλωστε δεν είσαι ρατσιστής αλλά αυτοί είναι γύφτοι...