Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

Αυτό αναφέρει η αρ.140210/Γ2/9-11-2012 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που έχει ως εξής:

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012. Την ημέρα αυτή... δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και στη σημασία των γεγονότων.

3. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 16 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε....θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

4. Τα εσπερινά σχολέια (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές) θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση, στις 16 νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας με τη συμμετοχή όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο αρ. 4, παρ. γ των Π.Δ.200/1998 (Α΄16) αντίστοιχα..

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: