Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Περί αξιολόγησης

του Θανάση Κικινή, μέλους του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε

Το κείμενο – πρόταση της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας την περασμένη Τρίτη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, επειδή έγινε αρκετός λόγος για το αν έπρεπε να πάμε στη συνάντηση ή όχι, πως... ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αισθάνομαι χρέος μου προς τον κάθε εκπαιδευτικό το να συμμετέχω σε κάθε συνάντηση όπως και σε κάθε κινητοποίηση.
  Δεν αντιλαμβάνομαι τι θα κέρδιζε ο Κλάδος αν όλοι μέναμε στα γραφεία μας και δε συζητούσαμε με τις πολιτικές ηγεσίες για τα θέματα που μας καίνε. Κι αν αυτές μας αγνοούν είμαστε απέναντί τους. Ανεξαρτήτως της συνάντησης, είναι αυτονόητο πως η μελέτη του κειμένου δημιούργησε και θα δημιουργήσει πολλούς προβληματισμούς.

Τους δικούς μου μοιράζομαι μαζί σας ευελπιστώντας για μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

 ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο είναι, ΠΡΟΤΑΣΗ δεν είναι. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στο κείμενο παρα μόνο ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Δεν υπάρχει ΠΡΟΤΑΣΗ παρά μόνο ΑΡΝΗΣΗ. Η ίδια λογική που μας έφτασε ως εδώ και η ίδια λογική που συνεχίζει να μας καταβαραθρώνει. Συνεχίζουμε να ζούμε στον κόσμο μας (ο οποίος μάλλον είναι ασφαλής για τους αιρετούς και για τους Δ.Υ με πολλά χρόνια υπηρεσίας). Για την ταμπακιέρα; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΤΩΝ 600 ΚΑΙ 700 ΕΥΡΩ; Είναι πολύ εύκολο, καθώς η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει πάνω από 25 χρόνια υπηρεσία και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ λοιπόν ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ για ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500€ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ 1500 ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 800-900-1000 ΕΥΡΩ (όσο μπορεί να φτάσει ανάλογα με τις περικοπές).
Έχετε τα κότσια να κάνετε μια τέτοια πρόταση, την οποία δεν έχει λόγο να αρνηθεί το Υπουργείο ή θα συνεχίσετε να μυξοκλαίτε για τον φουκαρά νεοδιόριστο που παίρνει 660 €, να κάνετε διαπιστώσεις και να κάνετε πως συμπάσχετε και τον στηρίζετε;