Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

39 χρόνια μετά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλά για το Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο «ξέπλυνε τις τύψεις ενός λαού, που δίψαγε για αντιστασιακούς μύθους στη διάρκεια μιας περιόδου που ελάχιστοι έκαναν πραγματική αντίσταση», υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

 Μέλος της Επιτροπής κατάληψης του ΕΜΠ κατά την εξέγερση του Νοεμβρίου του 1973, ο κ. Λαζαρίδης, που σπούδαζε τότε Οικονομικά και ανήκε στην οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, σε άρθρο του  χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο «καθεστωτικό μύθο»... που η σημασία του «δεν μπορεί να συγκρίνεται με τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεοελληνική Ιστορία».

Υπερασπίζεται, ωστόσο, τη γενιά, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά: «Κάποτε ήταν “μόδα” να δηλώνεις “γενιά του Πολυτεχνείου” ακόμα κι αν δεν πέρασες ούτε απ’ έξω. Τώρα έγινε μόδα να βρίζεις τη “γενιά του Πολυτεχνείου”».

«Όσους αληθινά πρωτοστάτησαν στα γεγονότα τότε, δεν τους ξέρετε. Γιατί προτίμησαν να μείνουν στην αφάνεια», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης και συμπληρώνει:

«Οι περισσότεροι αηδιασμένοι από τη μυθοπλασία, δηλαδή από το προπαγανδιστικό «περιτύλιγμα» με το οποίο περιβλήθηκε η δική του νεανική εξέγερση. Άλλοι, πάλι, διακρίθηκαν στη ζωή τους, χωρίς να διαφημίσουν την τότε συμμετοχή τους. Ελάχιστοι – αληθινά ελάχιστοι – έκαναν το Πολυτεχνείο καριέρα. Και σήμερα το έχουν μετανιώσει».

Ολόκληρο το άρθρο του Χρ. Λαζαρίδη εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ελευθερία και Αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο δύο λέξεις. Το πρώτο είναι εμπειρία ζωής και το δεύτερο είναι τρόπος ζωής.
Είμαστε και Σπαρτιάτες και Είλωτες!
«Σπαρτιάτες» γιατί μάθαμε να πολεμάμε.Και «Είλωτες» γιατί μάθαμε να υπομένουμε… "

Κορυφαίος ο επίλογος του άρθρου. Ο Χρύσανθος αυτά τα λέει και τα εννοεί. Η ζωή του άλλωστε τα αποδεικνύει έμπρακτα.
Εάν αυτό το δήθεν που επικρατεί στη χώρα μας, όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας, σταματούσε, με μεγάλη ευκολία θα βγαίναμε από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Ελευθερία, αξιοπρέπεια και δουλειά λοιπόν, συνάδελφοι!

Ανώνυμος είπε...

Μικρή διόρθωση. Ο κ. Λαζαρίδης δεν είναι βουλευτής επικρατείας, απλά σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Στο http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/?partyId=5051dbea-b9ea-4005-89f3-1ed083000058&pageNo=1

λέει ότι είναι βουλευτής επικρατείας