Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη δίωξη της νηπιαγωγού στη Λευκάδα, η οποία από αύριο επιστρέφει στο νηπιαγωγείο της

Κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Κομνηνό Μαντά, τον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Κόκκινο και τα μέλη του Δ.Σ. Λάμπρο Νικολάρα και Θεοδώρα Δριμάλα, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση, μετέβη στη Λευκάδα... με αφορμή τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου.

 Το κλιμάκιο μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λευκάδας, που είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, επισκέφθηκε τη Νηπιαγωγό στο σχολείο που είχε μετακινηθεί καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λευκάδας από τον οποίο απαίτησε να σταματήσει οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία πραγματοποιείται και αφορά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου και να επιστρέψει άμεσα η Νηπιαγωγός στο σχολείο της και στους μαθητές της.

Ύστερα και από επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, δηλώθηκε πως καμία κατηγορία δεν εκκρεμεί εις βάρος των συναδέλφων, οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί θα λήξουν άμεσα και η Νηπιαγωγός από αύριο επιστρέφει στο σχολείο της. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κάλεσε τους εκπαιδευτικούς του νησιού να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία σχετίζεται με το θέμα, εφόσον αυτή συνεχιστεί, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν και τους παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αποτρέψει στην πράξη οποιαδήποτε διαδικασία κλήσης μαρτύρων ή κλήσης συναδέλφων σε απολογία.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το σύνολο των εκπαιδευτικών του νησιού που συμμετείχαν στη στάση εργασίας του Συλλόγου, καθώς και στη συγκέντρωση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και αποτελεί νίκη του μαζικού κινήματος απέναντι στις αντιδραστικές πρακτικές ακραίων εξωθεσμικών κύκλων που καμιά σχέση δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποτελεί νίκη απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της αντίδρασης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να παρέμβει ξανά. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει πως θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε διάθεση προσώπων ή ομάδων να δημιουργήσουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία για να προωθήσουν δικές τους στοχεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: