Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο χιονιάς και ο γραφειοκρατικός "Καλλικράτης"

Με αφορμή αυτό

Με προσοχή διάβασα τη σημερινή δήλωση της Υπουργού Παιδείας όπου, επικαλούμενη τον Καλλικράτη, αναφέρει ότι οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων, σε περίπτωση έκτακτων περιπτώσεων.

Συγκεκριμένα η κ. Διαμαντοπούλου λέει ότι: "...Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο δήμος κάθε περιοχής και αυτό είναι απολύτως κατανοητό, γιατί αυτός είναι σε θέση να γνωρίζει τις δυνατότητες πρόσβασης που υπάρχουν στα σχολεία στην περιοχή του, είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση, μετά από εισηγήσεις ή συζήτηση και με τους Δ/ντές."

Και καταλήγει η υπουργός ότι σήμερα "θα έλεγα υπήρξε ένα μικρό μπέρδεμα, λόγω της πρώτης εφαρμογής η οποία στο λεκανοπέδιο, σε ορισμένους δήμους δεν είχε γίνει κατανοητή από τους δημάρχους"

Κατά τη γνώμη μου το "μικρό μπέρδεμα" που επικαλείται η κ. Διαμαντοπούλου, για να δικαιολογήσει το αλαλούμ που επικράτησε σήμερα σε αρκετούς δήμους - και απ΄ότι φαίνεται θα το δούμε και τις επόμενες μέρες- δεν οφείλεται στην απειρία των Δημάρχων αλλά στο ασαφές νομοθετικό πλαίσιο, στην προχειρότητα του "Καλλικράτη" και στην επικάλυψη αρμοδιοτήτων που δημιουργεί...

Οφείλει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο γιατί διαφορετικά το έργο των "μικρών μπερδεμάτων" θα το βλέπουμε συχνά.

Υ.Γ Ενστάσεις για τον "Καλλικράτη" είχα εκφράσει στις 19 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: