Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" για την ημέρα της Γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 3ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ Β’ Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»


8η ΜΑΡΤΗ :
Η καλύτερη τιμή στην παγκόσμια μέρα της γυναίκας,
είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για
- αξιοπρεπή ζωή και δουλειά.
- Για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της

Γυναίκα εργαζόμενη δασκάλα, νηπιαγωγέ, εκπαιδευτικέ του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου : Εχεις τη δύναμη ! Πίστεψε σ' αυτή!...

...Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης βγήκαν δυναμικά στους δρόμους να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες. Είπαν δυναμικά ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και τη διπλή τους καταπίεση.
Το 1910 καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο η 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Σήμερα η καπιταλιστική κρίση οξύνει και βαθαίνει την ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών.
- Πρώτα οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες είναι τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης που εξαπολύουν η πλουτοκρατία, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις.
- Πρώτες εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους. Να μην επιτρέψουμε να φέρουν για μας και τα παιδιά μας μαύρες μέρες για να προστατευτούν τα κέρδη και να γίνει πιο ισχυρό το κεφάλαιο.
Γυναίκα, στον πόλεμο που σου έχουν κηρύξει απάντησε με οργανωμένο αγώνα. Μη δεχτείς να πληρώσεις εσύ την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσουν οι καπιταλιστές που την προκάλεσαν.
Γιορτάζουμε τη μέρα της γυναίκας, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά.
- ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ( Στο 1-8ο Δ. Σχ. Ηρακλείου )
- ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1,30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ( ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ) ( Λεωφορείο στις 12,30 απ΄ το 1-8ο Ηρακλείου)

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Νινέττα Αλτάνη
Ο Γραμματέας Οδυσσέας Μουτάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια: