Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Χαμένες οι θυσίες του λαού

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στους κόλπους της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την αποτυχία της πολιτικής της.

Η παραίτηση - βόμβα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο συντάκτης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και είχε διατυπώσει προτάσεις για την εξυγίανση της λειτουργίας των εφοριών, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, καθώς αποκαλύπτει την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου, όχι μόνο να αντιμετωπίσει το ζήτημα της φοροδιαφυγής, αλλά και να βελτιώσει την κατάσταση της οικονομίας γενικότερα...

...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, δυστυχώς, η κατάσταση της οικονομίας βρίσκεται εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από την επιβολή των πρωτοφανών μέτρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ο ελληνικός λαός διαπιστώνει με λύπη του ότι, με τον τρόπο αυτό, πάνε χαμένες οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ζητήματα που δημιουργούσαν τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης οδηγούν στο σαφές συμπέρασμα ότι άρχισε το ξήλωμα της κυβερνητικής πολιτικής. Η πρώτη αφορά την αλλαγή πλεύσης στο θέμα των μεταναστών από τον κ. Ραγκούση, ο οποίος, αν και δήλωνε ότι αποκλείεται να προχωρήσει σε νομιμοποιήσεις, προχωρεί σε άρον άρον τακτοποίηση του θέματος. Και η δεύτερη αναφέρεται στην άτακτη υποχώρηση της κ. Μπιρμπίλη, η οποία, μετά τις εσωκομματικές ενστάσεις, τροποποίησε εκ νέου στη Βουλή το επίμαχο άρθρο για τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης σε περιοχές Natura. Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου.

/www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: