Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εντός του τριμήνου Δεκεμβρίου 2010–Φεβρουαρίου 2011 ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και των εκπροσώπων προς την Ένωση κάθε σχολείου της πόλης μας. Στις εκλογές αυτές ψήφισαν γονείς 2.251 μαθητών, ποσοστό συμμετοχής που πλησιάζει το 50%....

...Στις 21-2-2011 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά και μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων.

Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν τρείς ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και αφορούσε τόσο τα προβλήματα κάθε σχολείου χωριστά, όσο και την γενικότερη δυσοίωνη κατάσταση για την Δημόσια Παιδεία.

Η εποικοδομητική και πλούσια ανταλλαγή απόψεων είχε έναν κοινό παρονομαστή: την ομόθυμη ανάγκη των γονέων να αντιδράσουν στην κατάσταση αυτή και να υπερασπιστούν την δημόσια, δωρεάν και ενιαία παιδεία. Το σύνολο δε των αντιπροσώπων επικρότησε τις θέσεις και την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης την τελευταία διετία και την συνολικά αγωνιστική πορεία της Ένωσης.

Στη συνέχεια στις 24-2-2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων (70 σε σύνολο 73) από τους 22 Συλλόγους –μέλη της Ένωσης.

Το ποσοστό αυτό της συμμετοχής αποδεικνύει ότι πλέον οι γονείς συνειδητοποιούμε τα τεράστια προβλήματα που ήδη υπάρχουν στην παιδεία καθώς και την λαίλαπα των προβλημάτων που πρόκειται να έλθουν και για το λόγο αυτό αναγνωρίζουμε ότι μόνο η μαζική και αγωνιστική συμμετοχή όλων μας, θα μπορέσει να ανατρέψει όλα αυτά που ετοιμάζονται να γίνουν σε βάρος των παιδιών μας και των οικογενειών μας, χωρίς καν να μας ρωτήσουν .

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη συγκροτήθηκε στις 3/3/2011 ως εξής:

Πρόεδρος : Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα

Αντιπρόεδρος: Aλέκα Ζιώγα –Κοσκολού

Γεν. Γραμματέας :Δέσποινα Μαντζανά –Πέπονα

Ειδ.Γραμματέας : Δημήτης Αυγερόπουλος

Ταμίας :Εύη Ματιάτου -Χατζοπούλου

Μέλη : Αντώνης Παπάζογλου, Γιάννης Νικολουδάκης, Γιώργος Κρητικίδης,Ελένη Σφακιανάκη -Καραγεώργου

Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εξελέγη η κ.Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα με αναπληρωματικό τον κ.Δημήτρη Αυγερόπουλο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αύρα Μπασακίδου Καράμπελα

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: