Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κλειστά τα σχολεία σε Πεντέλη - Μελίσσια- Βριλήσσια - Χαλάνδρι - Μαρούσι - Κηφισιά-Ερυθραία - Εκάλη

Με αποφάσεις των Δήμων- που έχουν εκ του νόμου την ευθύνη- κλειστά παραμένουν σήμερα, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και ισχυρών ανέμων) τα σχολεία των περιοχών Κηφισιάς, Ερυθραίας,Πεντέλης (Νέας και Παλιάς),Μελισσίων, Βριλησσίων,Εκάλης,Αμαρουσίου και Πεύκης.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Πάρις Βεντίρης με επείγουσες ανακοινώσεις ζητά από τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων τα παρακάτω:

α. Να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών

β.Να προσέχουν ιδιαίτερα, τα ψηλά δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο, την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, λόγω του πάγου που θα δημιουργηθεί.

γ.Εντός της ημέρας-το αργότερο μέχρι τις 13.30- να ενημερώσουν τη Διεύθυνση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Σχολική τους μονάδα, λόγω της κακοκαιρίας, και αν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς.

δ. Να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα της Δ/νσης προκειμένου να ενημερώνονται για τις νεότερες ανακοινώσεις και την αυριανή λειτουργία των Σχολείων.

Παραθέτω στη συνέχεια ως έχουν τις δύο επείγουσες ανακοινώσεις του Δ/ντή Εκπαίδευσης...

1.Χιονοπτώσεις και Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Νηπιαγωγείων

Παρακαλούνται οι Δ/ντες – Δ/ντριες και οι Προϊσταμένες των Δημοτικών Σχολείων - Νηπιαγωγείων, των Δήμων (Κηφισιάς – Ερυθραίας – Πεντέλης – Βριλησσίων – Εκάλης – Αμαρουσίου – Πεύκης), που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις), να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας και τα ΜΜΕ για την αυριανή λειτουργία των Σχολείων τους.

Την Τρίτη 8/3, από τις 7.00 και μέχρι τις 7.30 το αργότερο, να ενημερώσετε τη Δ/νση στα τηλέφωνα: 210-6018087, 6946-004555 για την κατάσταση και τη δυνατότητα λειτουργίας των Σχολείων σας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, κ. Μανιάτη Κων/νο, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε όποιους Δήμους και Σχολεία απαιτείται.

Σας υπενθυμίζω ότι: α) το άρθρο 5 του Π.Δ 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄ /13-7-1998) (), το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα ‘Νομοθεσία – Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων’, ορίζει τα προβλεπόμενα για τη διακοπή και το κλείσιμο των Σχολείων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και β) ο Νόμος 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94 () καθορίζει τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Δήμους - 27. Η Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου).

Παρακαλώ να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα της Δ/νσης, γιατί οτιδήποτε νεώτερο θα αναρτάται άμεσα.

Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία των Δήμων Παλαιάς Πεντέλης - Νέας Πεντέλης - Μελισσίων- Βριλησσίων - Χαλανδρίου - Αμαρουσίου - Κηφισιάς-Ερυθραίας - Εκάλης.

-------------------------------------------

2.Αναφορά Προβλημάτων στη Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Νηπιαγωγείων Λόγω Χιονοπτώσεων

Παρακαλείστε όπως εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 13.30 να ενημερώσετε τη Διεύθυνση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Σχολική σας μονάδα, λόγω της κακοκαιρίας, και αν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς.

Προτεραιότητα μας είναι να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο.

Ειδικότερα να προσεχτούν, τα ψηλά δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο, η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση, λόγω του πάγου που θα δημιουργηθεί εντός της ημέρας.

Με βάση τη δική σας ενημέρωση, την παρακολούθηση του καιρού, τη συνεργασία με τους Δήμους και τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, θα εκτιμηθεί η κατάσταση για την αυριανή ημέρα και θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα μας την οποία παρακαλώ να παρακολουθείτε τακτικά.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην αντιμετώπιση των έκτακτων προβλημάτων που ανέκυψαν. Σε κάποιες φωνές που θέλουν απλά να δημιουργούν εντυπώσεις, η διοίκηση της εκπαίδευσης σε όλη την ιεραρχία, αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά της.

Ο Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας Πάρις Βεντήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: