Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Νέα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" με ανακοινώσεις μας ενημερώνει για τα εξής:

1. Κήρυξη 24/ωρης απεργίας από τη Δ.Ο.Ε στις 30/3/2011 με συλλαλητήριο που θα γίνει στα Προπύλαια στις 12:30 της ίδιας μέρας

2. Έξοδος του 15ου Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου από το πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και Ανασύνθεση Δ.Σ

2. Καταγγελία των Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιδημοκρατική ενέργεια της προληπτικής προσαγωγής οχτώ εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις...

1. 24/ωρη απεργία 30 Μάρτη 2011

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/3/2011 και αφού έλαβε υπόψη του την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί από κυβέρνηση-Ε.Ε.-Τρόικα ενάντια στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών, μορφωτικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους αποφάσισε: την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 30 του Μάρτη 2011 μαζί με την ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων, με αιτήματα αιχμής:

* Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

* Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.

* Να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΑΔ ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους.

* Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.

* Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων ΤΩΡΑ.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα Προπύλαια, ώρα 12:30

---------------------------------------------

2. Έξοδος του 15ου Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου από το πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και Ανασύνθεση Δ.Σ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει την ένταξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» παρά την εκφρασμένη αντίθεση των συναδέλφων του Σχολείου (Απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων, Μάιος 2010). Η ένταξη του σχολείου στηρίχτηκε σε μεταγενέστερη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (Οκτώβριος 2011) για την υλοποίηση ενδοσχολικού προγράμματος, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ενημερωθεί ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελούσε θεματικό πεδίο του πιλοτικού προγράμματος «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου». Είναι προφανές ότι για την πλημμελή ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων υπάρχουν ευθύνες. Το Δ.Σ δεν είναι αρμόδιο να τις επιμερίσει, θα ζητήσει τον καταλογισμό τους από τη Διοίκηση. Ο διευθυντής του σχολείου όμως, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, έχει σίγουρα συνδικαλιστική ευθύνη για το γεγονός, εκ του αποτελέσματος. Αναγνωρίζοντας ο ίδιος τη συνδικαλιστική του ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ για λόγους ευθιξίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου έχει ήδη αποφασίσει την αποχώρηση του Σχολείου από το πρόγραμμα και έχει αναστείλει κάθε δραστηριότητα. Ως Δ.Σ στηρίζουμε απολύτως αυτή την απόφαση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνάδελφοι έχουν την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη του Συλλόγου μας αλλά και της ΔΟΕ. Η έξοδος από το πρόγραμμα είναι de facto. Απαιτούμε και την επίσημη απόσυρση του σχολείου από το πρόγραμμα.

Καλούμε το Δ/ντη Εκπαίδευσης να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την παράτυπη και αυθαίρετη ένταξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και επιβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά τη θέση μας ότι δε θα γίνει αποδεκτή καμία απόπειρα σύνδεσης της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου με την αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί δε θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της εκπαίδευσης ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνιστούν οι «αμαρτίες» και οι πολιτικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν τη χώρα και χάραξαν την εκπαιδευτική πολιτική που όλοι γνωρίζουμε.

Μετά την Παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. συναδέλφου Βασίλη Παπαβρόντου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έγινε ανασύνθεση του Δ.Σ. και το νέο Δ.Σ. αποτελείται από:

Πρόεδρος: Μπέλεσης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος & Ταμίας:Φουρτούνης Βασίλειος
Γενικός Γραμματέας: Καπρίνης Στέλιος
Μέλη: Γεωργόπουλος Σωτήρης, Μαρίνης Νίκος,Παπασπύρος Νίκος, Τσουρουνάκης Γιάννης

Αναλυτικά ο πίνακας με τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ είναι εδώ

---------------------------------------------

3. Προληπτικές προσαγωγές εκπαιδευτικών κατά τη μαθητική παρέλαση

Καταγγέλλουμε τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιδημοκρατική ενέργεια της προληπτικής προσαγωγής οχτώ εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, στην Πλατεία Συντάγματος και κάτω από τα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) πριν τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (Πέμπτη 24/3/2011).

Οι προσαγωγές έγιναν χωρίς κανένα απολύτως λόγο, πέρα από την προσπάθεια να καταπνίξουν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα, ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και το ξεθεμελίωμα μορφωτικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών, κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

Απόδειξη ότι οι συλλήψεις ήταν εντελώς αβάσιμες αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά και από την παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΔΟΕ.

Η τακτική αυτή δε θα τρομοκρατήσει κανέναν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας.

Όλοι, όλες στην απεργία της 30ης Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: