Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ψηφίσματα Δ.Σ συλλόγου εκπαιδευτικών "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"

Δυο ψηφίσματα εξέδωσε το Δ.Σ του Συλλόγου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 3ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ Β’ Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους: α.Στους μετανάστες απεργούς πείνας και β. στους κατοίκους της Κερατέας

Τα παραθέτω ως έχουν...


1. Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» εκφράζει τη συμπαράσταση του στους απεργούς πείνας μετανάστες και την αγωνία του για την τύχη τους.
Το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολιτικό. Δημιουργείται από την οικονομική εκμετάλευση χωρών και λαών, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στους οποίους η χώρα μας έχει συμμετοχή, κι από τις ευρωπαικές συνθήκες («Δουβλίνο Ι και ΙΙ») που επιβάλλουν στη χώρα μας να λειτουργεί σαν «χώρα-γκέτο» για τους μετανάστες προκειμένου αυτοί να μην μπορέσουν να περάσουν στις χώρες που ούτως ή άλλως θέλουν να πάνε. Mένουν υποχρεωτικά εδώ και μεταβάλλονται σε πειραματόζωα δοκιμών εφαρμογής των σκληρότερων πολιτικών. Οτιδήποτε δοκιμάστηκε επάνω τους, εφαρμόστηκε στη συνέχεια σε όλους τους άλλους εργαζόμενους, σταδιακά. Επειδή αποτελούσαν τα πιο αδύναμα κομμάτια, δοκίμασαν τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την καταστολή πριν από τους «ντόπιους» εργαζόμενους. Θύματα της κρίσης οι περισσότεροι αδυνατούν να καλύψουν τα ένσημα που απαιτούνται για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους.
Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας κατέφυγαν σε αυτό το μέσο για να αναδείξουν το πρόβλημα τους θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα και «ξαφνικά» μεταβλήθηκαν σε «δημόσιο κίνδυνο» και «βόμβα λοιμώξεων» από τα κυβερνητικά στελέχη και τα ιδιωτικά κανάλια των εργολάβων και την κρατική προπαγανδιστική ... «ΥΕΝΕΔ».
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει λύση με γνώμονα και την ανθρωπιστική διάσταση του. Το πρόβλημα δε λύνεται με «φράκτες».
Άμεσα απαιτείται παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες για να μπορούν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας, νομιμοποίηση, δικαίωση και απόδοση όλων των κοινωνικών –εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιώμάτων στους μετανάστες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


-------------------------------------

2. Ψήφισμα συμπαράστασης στου αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών « Γ.Σεφέρης» εκφράζει τη συμπαράσταση του στον πολύμηνο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας .Οι κάτοικοι αντιτίθενται στην κατασκευή ΧΥΤΑ που η κυβέρνηση επιθυμεί να εγκαταστήσει στην περιοχή. Σε αγαστή συνεργασία με τους «εθνικούς εργολάβους» που φωτογραφικά έχουν αναλάβει το έργο, η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική της σιδηράς φτέρνας αποκλείοντας εδώ και τρείς μήνες την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι υφίστανται εξευτελιστικές πρακτικές. Οι άνθρωποι αυτοί αντιστέκονται όχι μόνο επειδή τους έχει επιβληθεί ένας ιδιότυπος αποκλεισμός ,αλλά και επειδή θέλουν να προστατεύσουν τη γη τους, το περιβάλλον στην περιοχή τους, από τη μόλυνση του ΧΥΤΑ και του εργοστασίου καύσης που ετοιμάζει ο «ανάδοχος», τους αρχαιολογικούς τους χώρους που ήδη έχουν τσαλαταπατηθεί απ΄ τις μπουλντόζες.

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και απαιτεί μαζί τους:

• Αμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή και τώρα και στο μέλλον.

• Χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες (ήδη υπάρχουν κάποιες τέτοιες μελέτες που έχουν εκπονηθεί μάλιστα από το ΕΜΠ), χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου.

• Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων.

• Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: