Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη Βουλή παρά τα μεγάλα κενά στα σχολεία

Στη σφαίρα του απόλυτα παραλόγου κινείται ένα ζήτημα το οποίο αναδείχθηκε στη Βουλή, με την ευκαιρία ερώτησης-αιτήματος βουλευτή για απόσπαση στο γραφείο του μιας εκπαιδευτικού: Σε εποχή κρίσιμη, οικονομικά και κοινωνικά, για τη χώρα αποκαλύπτεται ότι ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε σχολεία, βουλευτές και διάφορες υπηρεσίες όχι μόνο διατηρούν προκλητικά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών στα γραφεία τους, αλλά και πιέζουν για ακόμα περισσότερες αποσπάσεις, έχοντας μάλιστα σχεδόν εξασφαλισμένη την ικανοποίηση του αιτήματός τους από την κυβέρνηση! Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Ζ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Αν. Κουράκης ζήτησε και δημοσίως πρόσφατα να αποσπασθεί μια ακόμη εκπαιδευτικός στο γραφείο του,...

...δηλώνοντας: «Θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό Δεν μπορώ να αυτοπυρποληθώ για να κάνω τη δουλειά μου»! Απέναντί του, η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν κενά στα σχολεία που πρέπει να καλυφθούν» - δηλαδή ότι υπάρχουν παιδιά που δεν κάνουν μάθημα, επειδή... καλύπτονται οι ανάγκες των βουλευτών και κάποιων υπηρεσιών! Δεσμεύθηκε, παρ’ όλα αυτά, για την ικανοποίηση του αιτήματος: «Εφόσον θέλετε και θεωρείτε ότι είναι τόσο αναγκαίο να φύγει αυτή η καθηγήτρια από την τάξη, θα φύγει από την τάξη» είπε στον κ. Κουράκη!

Το περιστατικό αυτό έρχεται στο μέτρο που του αναλογεί να καταδείξει ότι κακώς ανησυχούν οι 300 για το σε βάρος τους κλίμα που δημιουργείται στους κόλπους της κοινωνίας, εξαιτίας κάποιων υπαρκτών ή φανταστικών «εχθρών της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού». Η μεγάλη ζημιά γίνεται κυρίως εντός των τειχών. «Η Βουλή είναι Βουλή των συντεχνιών και αυτό πρέπει να αλλάξει», παραδέχθηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και ουδείς φάνηκε να αντέδρασε απέναντι σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Ούτε καν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικος, του οποίου οι οξύτατες παρατηρήσεις προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε που ο κ. Τσίπρας ομιλεί ελαφρώς επικριτικά για την ποιότητα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, είναι περισσότερο από αισθητές.

Στο ίδιο πλαίσιο, με άλλη αφορμή, ο συντεχνιακός τρόπος λειτουργίας των αντιπροσώπων του λαού αναδείχθηκε και από την ομολογία του κ. Γ. Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ): «Αν σε αυτή τη Βουλή σαράντα, πενήντα βουλευτές είχαν την ιδιότητα του οδηγού ή του μεταφορέα, δεν θα είχαμε απελευθερώσει τις μεταφορές. Θα προσπαθούσαμε να βρούμε εκείνους τους τρόπους, ώστε να προστατεύσουμε τον επαγγελματικό μας χώρο».

Ως... προστάτες για τα του οίκου τους, πάντως, εμφανίστηκαν ορισμένοι εκ των 300 και προ μηνών, επιδεικνύοντας μάλιστα προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος εκπροσώπου μιας ασθενούς ομάδας εργαζομένων: Μάλιστα, οι εν λόγω βουλευτές είχαν υιοθετήσει έως και υβριστική συμπεριφορά σε βάρος εκπροσώπου καθαριστριών, επειδή εκείνη είχε το... θράσος να καταγγείλει ότι «μετανάστριες δουλεύουν σε σπίτια βουλευτών και υπουργών ανασφάλιστες»!

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: