Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Λευτέρης ο ηλεκτρολόγος

Με το Γιώργο τον υποδιευθυντή προσπαθούμε να κουμπώσουμε στο πρόγραμμα τις ειδικότητες που φτάνουν στο σχολείο με ρυθμό μία την ημέρα . Περασμένες τέσσερις, η ζέστη πολύ και όταν το αιρκοντίσιον ανοίγει για να μετριάσει την κάψα , πέφτει ο γενικός και ο υπολογιστής μαυρίζει. Βραχυκύκλωμα, διακοπή ρεύματος και η προσπάθεια για επαναφορά πέφτει στο κενό.
 Τηλέφωνο στο Λευτέρη, τον ηλεκτρολόγο....
 -Λευτέρη τοκαιτό -  Ρε δάσκαλε μόλις μπήκα σπίτι και είμαι ψόφιος, θα περάσω αύριο. - Αδερφέ ο υπολογιστής, το κουδούνι, τα ψυγεία για το φαγητό των παιδιών... ....Σε ένα τέταρτο ο Λευτέρης έκανε τα μαγικά του. Με την ευκαιρία θυμηθήκαμε  κάτι χαλασμένες πρίζες και μερικές καμένες λάμπες. Τις άλλαξε. Ιδρωμένος  ήπιε ένα ποτήρι νερό και έφυγε.


Ο ηλεκτρολόγος του Δήμου μας, ο Λευτέρης των 600 Ευρώ... θα έπρεπε να είναι στο σπίτι του από τις 2:00, δούλεψε τέσσερις ώρες υπερωρίες,  που δε θα τις πληρωθεί ποτέ και έφυγε στις 6:00. Στο δελτίο ειδήσεων έπεφταν οι τίτλοι για το κλείδωμα των νέων περικοπών στο Λευτέρη και σε όλους τους Λευτέρηδες, τις  χαραμάδες αισιοδοξίας και ελπίδας...

 Ένιωσα την ανάγκη να του γράψω κάτι και  κάθισα  στον υπολογιστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: