Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παροχή γευμάτων σε σχολικές μονάδες

Στη γραφειοκρατία «χρέωσε» καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγράμματος στήριξης μαθητών που πλήττονται από υποσιτισμό η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το σοβαρότατο θέμα των κρουσμάτων υποσιτισμού μαθητών, που αναδείχθηκε από καιρό με καταγγελίες –οι οποίες αρχικώς είχαν γίνει από «αρμοδίους» ως εκφράσεις λαϊκισμού– έφερε στη Βουλή χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Απάντηση προσήλθε να δώσει η κ. Χριστοφιλοπούλου....


Ως να μην έφθανε αυτό, όταν της ζητήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για εκπαιδευτικές μονάδες όπου καταγράφηκαν τα σοκαριστικά για την ελληνική κοινωνία κρούσματα, η κ. Χριστοφιλοπούλου παρουσίασε τα στοιχεία ενός προγράμματος «Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας», που υπάρχει στα χαρτιά από τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά ενισχυτικά φροντιστηριακά τμήματα! Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για 18 σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές όπως ο Ταύρος, τα Εξάρχεια, το Μενίδι, η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Οι συγκεκριμένες περιοχές καταγράφονται στο πλαίσιο του άσχετου προς τον υποσιτισμό προαναφερόμενου προγράμματος, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 (Αρ. Φύλλου 2197).

Αποδέσμευση κονδυλίων

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε σχεδιάσει «παρεμβάσεις» στη βάση ανάλογων προγραμμάτων της Γαλλίας «πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση». Και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για χορήγηση με κουπόνια «ελληνικής προέλευσης, υγιεινά» μικρογευμάτων που, όπως ανέφερε, κοστίζουν περίπου ένα με δύο ευρώ. «Ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα» θα δρομολογηθεί η υλοποίηση, είπε, σημειώνοντας ότι στο μεταξύ πρέπει «να ξεπεράσουμε τη λίγη γραφειοκρατία» η οποία υπάρχει, προκειμένου να αποδεσμευθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να επιδειχθεί προσοχή ώστε «να μη στιγματιστούν» τα παιδιά –και οι οικογένειές τους– που αντιμετωπίζουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας ανέφερε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, «μόνο μαζικό χαρακτήρα πρέπει να έχει το πρόγραμμα των μικρογευμάτων», ώστε ακριβώς να μη στιγματιστούν παιδιά και οικογένειες.

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι» να παρέμβουμε, επανέλαβε η υφυπουργός Παιδείας πριν αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: