Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Περί διακοπής μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας

Στην ιστοσελίδα της Β΄Δνσης αναρτήθηκαν σήμερα οι παρακάτω ανακοινώσεις με οδηγίες προς τους Δ/ντές Δημοτικών και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

1. Διακοπή Μαθημάτων Λόγω Εκτάκτων Αναγκών
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 10:01
Σας κοινοποιούμε το έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 1176/31-01-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω του οποίου ο Δ/ντής, κ. Πάρις Βεντήρης, ενημερώνει τους...

Δημάρχους των Δήμων περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης, τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη, το Διευθυντή Περιφ. Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Ιωάννη Κουμέντο, τους Δ/ντές-ντριες Δημ. Σχολείων και τις Προϊστ.αμένες Νηπιαγωγείων σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών προκειμένου να αποφασιστεί η διακοπή των μαθημάτων.

2. Ενημερωτική Οδηγία 2 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 07:48

Η επικοινωνία της Διεύθυνσης με τους Δημάρχους των περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ανέφερε εντολή για κλείσιμο σχολείων. Επομένως, οι Διευθυντές-ντριες Δημοτικών Σχολείων, οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους, να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία για την ασφάλεια των μαθητών και να μας ενημερώσουν εντός της ημέρας για την κατάσταση στους σχολικούς χώρους.

Η κατάσταση εκτιμάται συνεχώς, γι αυτό παρακαλούμε να ενημερώνεστε διαρκώς από την ιστοσελίδα μας…

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης




3. Ενημερωτική Οδηγία 1 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 20:37

Παρακαλούνται οι Διευθυντές – Διευθύντριες και Προϊστάμενες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Δήμων που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν επιδείνωση, να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους και τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.Θυμίζω ότι την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με το Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94 , την έχουν πλέον οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Ο Διευθυντής Διεύθυνσης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες δυσκολίες.

Επισημαίνω την ιδιαίτερη προσοχή των εφημερευόντων κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών και την ασφάλεια του προαυλίου κατά την ώρα των διαλειμμάτων. Οι Διευθυντές οφείλουν να πάρουν προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα , για την αποφυγή ατυχημάτων και ζημιών στα σχολεία τους.

Η ιστοσελίδα της Δ/νσης θα σας ενημερώνει άμεσα για οτιδήποτε προκύπτει και παρακαλώ να είστε σε συνεχή σύνδεση.

Για την άμεση καταγραφή των καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα σχολεία σας, ο ειδικός αριθμός κλήσης 210-6018087 και το 6946-004555 είναι στη διάθεσή σας.
Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: