Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Περιήγηση στο Αθεϊστάν

Ως γνωστόν η Αριστερά, με εξαίρεση τη Λιάνα Κανέλη που αναφωνεί εδώ ότι :"Εμείς την Παναγία την έχουμε Αρχιστράτηγο" και λίγους ακόμα, αντιπαθεί όπως ο διάολος το λιβάνι τους σταυρούς, τις εικόνες και τα πάσης φύσεως θρησκευτικά σύμβολα, αγωνίζεται, δίνοντας μάχες για την απομάκρυνσή τους από τους δημόσιους χώρους και ζητά μετ΄ επιτάσεως την μη αναγραφή του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα, κάνοντας επίκαιρες ερωτήσεις και καρφώνοντας την Ελλάδα στην Κομισιόν,  όπως συνέβη με την περίπτωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στους σχολικούς τίτλους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σταθερός και αμετακίνητος στόχος της Αριστεράς ήταν και είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ουδετερόθρησκου κράτος όπου η δημόσια σφαίρα θα προστατεύεται – με θρησκευτική ευλάβεια- από κάθε είδους θρησκευτικό φανατισμό.

Ελάτε να ονειρευτούμε και να περιηγηθούμε στην ουδετερόθρησκη Πολιτεία μας.

Το Αθεϊστάν είναι μια πραγματική δημοκρατία που κρατά ίσες θρησκευτικές αποστάσεις. Δεν παίζει με τους θεσμούς. Απαγορεύει την δημόσια προβολή οποιουδήποτε δόγματος επειδή αυτό προσβάλει θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες εγκαθίδρυσης της νέας ουδετερόθρησκης αρχής οι διαφορές είναι εμφανείς κι η ζωή μοιάζει τριανταφυλλένια .

Ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές  δηλώσεις εξήγγειλε στη Βουλή δέσμη ουδετερόθρησκων μέτρων που θα εφαρμόσει στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης, δίνοντας προτεραιότητα σε δώδεκα σημεία:

1. Με Νόμο του Κράτους αλλάζουν όλα τα βαπτιστικά ονόματα που αφήνουν νύξεις θρησκευτικού περιεχομένου όπως Χρήστος, Αθανάσιος , Παναγιώτα, και Δέσποινα. Ειδικά το Θεόδωρος θεωρείται προκλητικό. Και επειδή το κράτος είναι αυστηρά ουδετερόθρησκο και δεν ευνοεί καμιά θρησκεία ούτε καν τον Ολυμπισμό, απαγορεύονται και τα ονόματα όπως Αθηνά, Αφροδίτη , Ερατώ, Δήμητρα, Ερμής, Άρης και Ουρανία...

2. Οι οδοί και τα τοπωνύμια με θρησκευτικά ονόματα καταργούνται
Όχι οδός Αναπαύσεως, αλλά νεκροταφείου, όχι δήμος Αγίου Δημητρίου αλλά Μπραχάμι, όχι Αγίας Παρασκευής αλλά πάνε να βρούνε άλλο όνομα οι κάτοικοι.

3. Η αποκαθήλωση των εικόνων και των πάσης φύσεως θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους γίνεται άμεσα.
Υπουργική Απόφαση καθορίζει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία αποκαθήλωσης της εικόνας του Χριστού από τις σχολικές αίθουσες σε ειδική τελετή, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της μπάντας του Δήμου. Με την ίδια Υ.Α καταργείται το μάθημα των Θρησκευτικών απαγορεύονται οι αγιασμοί , η πρωινή προσευχή και ο εκκλησιασμός των μαθητών στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών η οποία παύει πλέον να θεωρείται σχολική εορτή.

4.Με πράξη νομοθετικού Περιεχομένου καταργούνται οι θρησκευτικές αργίες Χριστουγέννων , Πάσχα, Θεοφανείων και Αγίου Πνεύματος. Οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να παίρνουν την άδειά τους όποτε το επιθυμούν αλλά σε κάθε περίπτωση όλες οι υπηρεσίες τις ημέρες εκείνες παραμένουν ανοιχτές και συναλλάσονται με το κοινό.

5. Το χριστιανικό ημερολόγιο καταργείται και ως έτος αφετηρίας καθιερώνεται το 1941 προς τιμήν του Ρίτσαρντ Ντόκινς ενώ η Κυριακή μετονομάζεται σε Πρώτη και δεν θεωρείται πλέον αργία.

6. Νόμος απαγορεύει ρητώς την παρουσία πολιτικών και πολιτειακών αρχών στη δοξολογία της 25ης Μαρτίου στη Μητρόπολη και την παρουσία αγήματος  τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο για την απόδοση τιμών στην Μεγαλόχαρη.

7. Απαγορεύεται η περιφορά του Επιταφίου σε οδούς και πλατείες το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

8. Καθιερώνεται η υποχρεωτικότητα στον πολιτικό γάμο και στην πολιτική κηδεία ενώ απαγορεύονται αυστηρώς τα τρισάγια, τα μνημόσυνα και οι σταυροί στους τάφους και στα μνήματα.

9. Απαγορεύεται ρητώς η επίκληση του ονόματος του Θεού, του Χριστού και των Αγίων σε δημόσιους χώρους. Ειδικά η φράση «Βόηθα Παναγιά μου!!!» επισείει ποινή φυλάκισης 3-6 μηνών .


10. Χωρίζεται η εκκλησία από το κράτος, καταργείται η μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά επιστρέφεται στην εκκλησία η ακίνητη περιουσία που κατά καιρούς είχε παραχωρήσει στο κράτος υπέρ ακτημόνων, προσφύγων κ.λ.π

11.. Απαγορεύεται στους κληρικούς να κυκλοφορούν με ράσα σε δημόσιους χώρους και στους πολίτες να τοποθετούν εικόνες του Αγίου Χριστοφόρου στους καθρέφτες των αυτοκινήτων, να κρεμούν στο λαιμό σταυρούς και να φέρουν κομποσκοίνια…

12. Ο Σταυρός κατεβαίνει από τον ιστό και η σημαία αλλάζει


Εντάξει, ο σταυρός μόνο καταργείται




Θρησκευτική Ελευθερία ή θάνατος... με πολιτική κηδεία φυσικά

1 σχόλιο:

Δημήτριος Γ. Μητρόπουλος είπε...

Ελπίζω, αγαπητοί μου συνάδελφοι και Γιάννη, ότι μας έχει απομείνει σ' αυτό τον τόπο και το εκφράζει η Ορθοδοξία και οι ειλικρινά αγωνιζόμενοι Έλληνες παρά τις όποιες αδυναμίες και μικρά ή μεγάλα λάθη, να περιδιαβαίνουν φανταστικά και όχι υπαρκτά στην αθεϊκή δημοκρατία της σύγχρονης Ελλάδας που είδαμε σε τι σημείο κοινωνικής, πολιτιστικής και αξιακής κατάστασης μας οδήγησε. Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι η κρίση αυτή είναι σαφές αποτέλεσμα και απόρροια ηθικής κρίσης. Και κάτι άλλο: Το γεράκι των ΗΠΑ και ΥΠΕΞ είπε το Νοέμβριο: "Control oil and you control nations; control food and you control the people." Να είστε όλοι καλά! Και υπομονή! γιατί στο ίδιο άρθρο το γεράκι συνεχίζει:"If You Can't Hear the Drums of War You Must Be Deaf"