Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αγία Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2011

Συμπληρώθηκαν ήδη 9 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.
Η Ένωση Γονέων ακολούθησε συνειδητά στάση αναμονής ώστε να δοθεί χρόνος στην διοικούσα παράταξη να εφαρμόσει την πολιτική της, πολιτική που εκτιμούσαμε ότι θα είναι αντίστοιχη των εξαγγελιών του Δημάρχου για την δημόσια εκπαίδευση στην πόλη μας. Γι’ αυτό το λόγο δεν αναδείξαμε την σημασία της απόφασης του Δημάρχου για την κατάργηση της Αντιδημαρχείας Παιδείας και της υποβάθμισή της στο πλαίσιο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας....

...Εκ μέρους μας ως Ένωση Γονέων επιδείξαμε πνεύμα συνεργασίας που καμμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα δεν είχε απολαύσει.
Κρατούσαμε ενήμερους τον Δήμαρχο και τα στελέχη του για όλη την αλληλογραφία που είχαμε με δημόσιους φορείς και ταυτόχρονα καταθέταμε εγγράφως τις διεκδικήσεις μας και τις προτάσεις μας δίδοντας αρκετό χρόνο ώστε να ενημερωθούν και να βρουν λύσεις για τα προβλήματα.
Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι μέχρι τώρα απαντήσεις της δημοτικής αρχής περιελάμβαναν πολλά «θα» τα οποία οδήγησαν τα δίκαια αιτήματα των συλλόγων μας στα συρτάρια της δημοτικής γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικότητας. Καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργολαβιών για τις επισκευές των σχολείων, καθυστέρηση στην κατανομή των κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, ανοργάνωτη και ελλειπής λειτουργία των νέων σχολικών επιτροπών, σοβαρές εκκρεμότητες στην καθαριότητα των σχολείων, σοβαρές δυσκολίες για την υλοποίηση των δωρεάν προγραμμάτων άθλησης και θεατρικής δημιουργίας στα σχολεία.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του εμμέσως πλην σαφώς άφησαν να εννοηθεί ότι η Ένωση δια της Προέδρου της ενεχείρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφο του ΟΣΚ που πιθανά να ήταν πλαστό!!!
Αν και-όπως παραδέχτηκε ο Δήμαρχος κατά την ίδια συνεδρίαση- ήταν απόλυτα ενημερωμένος για τις προθέσεις του ΟΣΚ να αναλάβει την δαπάνη και την ευθύνη της επισκευής του 4ου Νηπιαγωγείου, ενώ η γνησιότητα του εγγράφου αποδείχθηκε εντός ολίγων ημερών. Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως, επιτιθέμενοι στην Ένωση, θέλησαν να αποκρύψουν την αδράνεια που επέδειξαν οι Σύμβουλοι του Δημάρχου και οι Υπηρεσίες στην διεκδίκηση από τον ΟΣΚ αλλά και στην συνολική επίλυση του προβλήματος;
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο αντίστοιχο της 21ης Σεπτεμβρίου επέδειξαν αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς την Ένωση Γονέων κατηγορώντας την για διαδρομική διεκδίκηση ενώ όλη η πόλη γνωρίζει την απολύτως διαφανή και την χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις δράση της Ένωσης Γονέων.
Θεωρούμε ότι όφειλε να γνωρίζει ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοί του την εικοσαετή δράση της Ένωσης Γονέων και τον τρόπο που πάντοτε τεκμηριωμένα παρενέβαινε, ως οφείλει, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα προς όφελος των παιδιών μας και των σχολείων.
Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι στις εν λόγω συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η Ένωση Γονέων ήταν απούσα από την συζήτηση και αναρωτιόμαστε, γιατί εκφράστηκε εκ μέρους του Δημάρχου και συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του αυτή η συμπεριφορά που συνιστά προσπάθεια απαξίωσης της δράσης της Ένωσης;

Ως χώρα ζούμε μια σοβαρότατη οικονομική κρίση που ως άμεσο αποτέλεσμα έχει να εξανεμίζεται το εισόδημα των γονιών ενώ πολλοί από τους γονείς που εκπροσωπούμε αντιμετωπίζουν ήδη το φάσμα της ανεργίας.
Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας είναι γεγονός και ουδείς γνωρίζει το αρνητικό σημείο που θα φτάσει.
Η Δημόσια, Δωρεάν και Ενιαία Παιδεία βρίσκεται σε κίνδυνο!
Η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο!
Εμείς πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση οφείλει να είναι η δημιουργία αρραγούς μετώπου για την υπεράσπιση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας γιατί ακριβώς σε αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται η σημαντικότητά της ως ΥΨΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.
Σε αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανείς.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακούσει τη φωνή των φορέων, τη φωνή των απλών πολιτών, τη φωνή της νέας γενιάς και να απορρίψει «λουδοβίκειες» λογικές.

Εμείς δηλώνουμε καθημερινά παρόντες και παρούσες, δίπλα στα παιδιά μας, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους αλλά και με όλους τους κατοίκους της πόλης που νοιάζονται για το σχολείο της γειτονιάς, για την μόρφωση των παιδιών μας, του μέλλοντος της πόλης και της χώρας,

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Δήμαρχο και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις σε

ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα την Δημόσια Παιδεία στην πόλη μας

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:00

Στο 1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: