Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
η ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για το «Ενιαίο» Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου ξεπέρασε και τις προσδοκίες των πιο απαισιόδοξων από εμάς. Ο πιο χαμηλόμισθος κλάδος του Δημοσίου, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί στους οποίους οι οικογένειες επενδύουν όνειρα και ελπίδες για ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουν, τα παιδιά τους, οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!
Δε φτάνει η οργή...

...δε φτάνουν οι γραπτές καταγγελίες, δε φτάνουν οι 24ωρες απεργίες. Χρειάζεται ο καθένας, με βάση τη συνείδησή του και την αξιοπρέπειά του, να δείξει έμπρακτα την αντίδρασή του στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του κλάδου μας.
Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Δε θα είμαστε υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ στις προσεχείς εκλογές. Δεν αρκεί απλώς να διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κυβερνητική πολιτική. Η στάση μας πρέπει να είναι σαφής.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Μπέλεσης Γιάννης, πρόεδρος του Περικλή
Καπρίνης Στέλιος, γραμματέας του Περικλή
Κοντοδίνας Αντώνης, αντιπρόεδρος και ταμίας του Περικλή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ένα σωστό βήμα προς απόδειξη ότι η Πασκ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. θα τολμήσουν άραγε ως παράταξη να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ όπως οι σιδηροδρομικοί; θα στηρίξουν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ενιαίο ψηφοδέλτιο; σε κάθε περίπτωση πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις!!!αναμένουμε με αγωνία...
Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, μια αντίδραση συνδικαλιστών που δε νοιάζονται για την καρέκλα τους και τιμούν τα παντελόνια τους.
Άννα Π.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους συναδέλφους του Περικλή. Αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσουν όλοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Έτσι θα αποκατασταθεί και το κύρος του συνδικαλισμού. Πρώτα το συμφέρον του κλάδου και της εκπαίδευσης.
Ψηφοφόρος της ΠΑΣΚ από Νέα Ιωνία

Ανώνυμος είπε...

Καλά πλάκα μας κάνουν; Δηλαδή παραιτήθηκαν απο το ΔΣ αλλά παρέμειναν στην ΠΑΣΚ ενώ θα έπρεπε να γίνει το ανάποδο. Δηλαδή να δουλέψουν για το συμφέρον του κλάδου χωρίς κομματικές επιρροές. Αν ακόμα πιστεύουν ότι ΠΑΣΚ=ΠΑΣΟΚ καλά έκαναν και παραιτήθηκαν. Ανυπομονώ να δω την επόμενη κίνησή τους. Θα δημιουργήσουν κάτι νέο που θα περιλαμβάνει και νέους στο χώρο του συνδικαλισμού συναδέλφους ή θα παραμείνουν στην ΠΑΣΚ προσκολλημένοι σε μια κομματική-παραταξιακή φιλοσοφία που μας έχει πια καταστρέψει;